Faber inicia el segon curs amb una residència sobre creences religioses

Just un any després de la inauguració, ja han passat per la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya, a Olot, més de 70 estudiosos de tot el món i s'hi han fet 44 activitats

Instantània de la presentació del nou curs de la Residència Faber.
Instantània de la presentació del nou curs de la Residència Faber. | @olotuit
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat el 19 de setembre a les 17:54h


Aquest mes de setembre fa un any que Faber va obrir les portes. Des d’aleshores han passat per la residència 70 residents vinguts d’arreu del món, que han interactuat i intercanviat experiències entre ells. La majoria dels residents també han fet activitats en diverses institucions i orga­nitzacions, com ara centres educatius, universitats, espais culturals, biblioteques i un llarg etcètera de llocs on han pogut transmetre els seus coneixements i debatre. En aquest primer any s’han fet 44 activitats (conferències, taules rodones, seminaris, tallers, esde­veniments teatrals i exposicions) a museus, teatres, centres culturals, biblioteques, instituts i universitats entre Olot, la resta de la comarca i també a les comarques de Girona i Barcelona. Per a totes les edats, per a tots els públics i en català, castellà, anglès, francès i rus.

I després d’un any, Faber comença el curs 2017/2018 amb una estada sobre creences religioses, en la qual venen deu professionals provinents dels Estats Units, el Regne Unit, Finlàndia, Catalunya, Rússia, el Canadà i el Quebec. Víctor Pallejà (arabista i islamòleg), un dels residents, ha expressat el seu agraïment per la possibilitat que Faber li ha ofert de “compartir i intercanviar coneixements amb altres experts en la matèria”.

“Sempre hem intentat donar servei a les demandes que ens ha fet la ciutat i el país. Per això hem fet aquesta estada actual i per això també el 2018 en farem sobre urbanisme en les ciutats petites i mitjanes, pedagogies, robòtica i energies renovables”, explica el director de Faber, Francesc Serés. I després de l’actual període sobre creences religioses, n’hi haurà un altre sobre feminismes, en la qual vindran tretze professionals a treballar temes com la perspectiva de gènere sobre la desigualtat, l’ecofeminisme, les representacions de la dona en els mitjans de comunicació, la història de la dona, la crítica cultural, etc.  “Ens ha sorprès la immensa quantitat de sol·licituds que hem rebut per a l’estada de feminismes”, afirma Serés.

Finalment, Josep Berga, regidor de Cultura i Benestar, ha explicat la importància que té per a la ciutat l’existència de la Residència Faber. “Faber contribueix a la internacionalització de la ciutat; un dels reptes que teníem com a ciutat. És un plaer tenir a casa nostra professionals d’arreu del món que comparteixen els seus coneixements amb nosaltres, i que quan se’n tornen al seu país poden parlar sobre Olot, la Garrotxa i Catalunya.”
Arxivat a