Alcaldes de la Garrotxa signen el decret de compromís amb el referèndum

La missiva, signada per Puigdemont i Junqueras amb data del 6 de setembre, informa els consistoris que comptarà amb els locals municipals | La carta dona 48 hores perquè els batlles confirmin la seva disposició

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el vicepresident, Oriol Junqueras
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el vicepresident, Oriol Junqueras | Adrià Costa
Redacció
07 de setembre del 2017
Actualitzat a les 16:17h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, han enviat cartes als ajuntaments signades ja el mateix 6 de setembre informant que es "comptarà" amb els locals que habitualment es fan servir com a centres de votació per tal de celebrar el referèndum de l'1-O. 

Així mateix, la carta dona 48 hores perquè els batlles confirmin a través d'un correu electrònic la seva disposició o comuniquin "les variacions que hi pugui haver en relació amb la disponibilitat dels locals indicats". 

Alguns alcaldes de la Garrotxa ja han signat. És el cas d'Olot, Riudaura, Montagut i Oix, les Planes d'Hostoles o Besalú que ho han fet visible a través de les xarxes socials. 
    
Puigdemont i Junqueras recorden als alcaldes que el Parlament va aprovar dimecres la Llei del Referèndum, que preveu que els ajuntaments posin a disposició de l'administració els locals de la seva titularitat que s'utilitzen com a centres de votació, tot i que la Generalitat també pot determinar espais alternatius.