​Les Festes del Tura 2017 reuniran 150 actes amb canvis i novetats

CONSULTA tota la programació | Un Seguici i una festa Holi són els actes que s'incorporen | També hi ha canvis en l’Espai Carica-Tura, el Ball de l’Hora i la Turinada

Aquest dijous s'ha presentat en roda de premsa el programa de les Festes
Aquest dijous s'ha presentat en roda de premsa el programa de les Festes | Martí Albesa
22 d'agost del 2017
Actualitzat el 23 d'agost a les 16:45h
Les Festes del Tura ja són a tocar. Aquest dijous a la tarda s’ha presentat el programa de la Festa Major que se celebrarà del 6 al 10 de setembre i que reunirà 150 actes. Hi ha novetats com un Seguici o una festa Holi i també canvis en el Ball de l’Hora, la Turinada i l’Espai Carica-Tura. A partir d'aquest dimecres l'Ajuntament d'Olot començarà a repartir els programes. 
 
Novetats i canvis
 
Aquest any hi ha dues principals novetats: el Seguici i una festa Holi. La primera es tracta d’una cercavila amb la faràndula del Carme i la de Sant Ferriol. El Drac, el Conill, el Pollastre i l’Àguila ballaran en una mateixa tarda just després de la pujada al pilar dels Xerrics del divendres 8 de setembre. Es podrà veure els balls complets de cada figura amb el drac escopint foc pels queixals. Després de ballar individualment davant les escales de Sant Esteve, totes les figures de la faràndula aniran fins a l’església del Tura on jntament amb els Xerrics es farà la tradicional ofrena a la Patrona de la ciutat.
 
Per altra banda, el dijous dia 7 tindrà lloc una festa Holi a les 19h al passeig de la Muralla. L’activitat neix dels pressupostos participatius que l’Àrea de Joventut convoca cada any. Estarà organitzat per joves de l’Ideal i l’animació musical comptarà amb la col·laboració de la comunitat sikh d’Olot.
 
Canvis al Ball de l’Hora, la Turinada i l’Espai Carica-Tura
 
Dos dels actes més participatius de les Festes del Tura pateixen canvis importants aquest any. El Ball de l’Hora esdevindrà abans que la Turinada. La penya Weke- Weke, entitat organitzadora, ha decidit renovar-lo i avançar-lo d’hora: serà el dijous 7 a les onze de la nit.
 
Pel que fa a la Turinada, pateix un canvi important en el recorregut. Es manté la plaça del Carme com a punt de sortida, però se seguirà per la Ronda Sant Bernat, el carrer Esgleiers, la plaça Esteve Ferrer i finalitzarà, com és habitual, a la plaça del Mig.
 
Per últim, l’Espai Carica-Tura, la zona familiar de les Festes, canvia d’ubicació i se situarà a la pista poliesportiva de l’escola Cor de Maria. Això permetrà disposar de més espai d’ombra i millor accés, ja que es podrà entrar a través del pàrquing del carrer Macarnau. Enguany, l’espai Carica-Tura proposarà als participants construir un cavallet de la faràndula olotina i té programades més d’una desena d’activitats per al públic infantil.
 

Consulta el programa de les Festes del Tura 2017

Arxivat a