Els pagesos amb conreus al Ripollès i la Garrotxa podran circular amb tractor pel túnel de Collabós

Unió de Pagesos aconsegueix desbloquejar una autorització del Ministeri de Foment

Redacció
03 d'agost del 2017
El túnel de Collabós, que uneix el Ripollès amb la Garrotxa
El túnel de Collabós, que uneix el Ripollès amb la Garrotxa | Google Maps
La pagesia del Ripollès i Garrotxa amb conreus a ambdues comarques podrà fer circular el seus tractors pel túnel de Collabós. Així ho afirma Unió de Pagesos, després que aquest sindicat hagi aconseguit desbloquejar l'autorització del Ministeri de Foment per tal de permetre el pas dels vehicles agraris per aquest tram de la N-260 que uneix Sant Joan de les Abadesses amb la Vall de Bianya. Els ajuntaments d’aquests poblacions ja han enviat comunicacions als afectats perquè tramitin les sol·licituds corresponents per aconseguir l’autorització de pas.

El sindicat informa que havia mantingut diverses reunions en els últims anys amb els responsables de la demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya amb l’objectiu de "demanar el pas de tractors pel túnel de Collabós, tenint en compte que al Ripollès hi ha pagesia amb explotacions de conreus de farratge a la Garrotxa i que la via alternativa per accedir-hi, la carretera de Capsacosta, és més llarga, estreta i amb revolts, i a més és pas obligat per a camions de matèries perilloses".
 
Finalment, doncs, el Ministeri de Foment permetrà als tractors circular pel túnel, un cop expedides les autoritzacions després de tramitar les sol·licituds, durant un any, a una velocitat màxima de 40 km/h, excepte en horari nocturn i caps de setmana entre les 13 h de divendres i les 22 h de diumenge, i excepte en dies festius.