​Les empreses d’Olot podran pagar menys IAE si milloren les condicions de treball dels seus empleats

És la mesura innovadora que vol tirar endavant l’Ajuntament d’Olot per millorar la qualitat del treball a la ciutat | Els empresaris hauran de complir alguna de les tres condicions que fixa el consistori per veure’s beneficiats | Està previst que s’apliqui a partir de l’any que ve

27 de juliol del 2017
Olot segueix fent esforços per millorar la qualitat del treball a la ciutat. Després d’engegar un estudi en aquest àmbit, l’Ajuntament impulsarà una mesura per incentivar els empresaris a millorar les condicions dels seus treballadors. El consistori olotí té previst que a partir de l’any que ve, les empreses del municipi que millorin aspectes com el salari, l’estabilitat laboral o la conciliació laboral i familiar dels seus treballadors podran beneficiar-se d’una reducció de l’Impost sobre l’Activitat Econòmica.
 
Actualment el consistori recull uns 800.000 euros d’aquest impost. A partir del 2018 podria ser menys si els empresaris compleixen algun dels requisits que demanen des de l’administració: ampliar contractes a més de sis mesos, compactar la jornada laboral o apujar els salaris a més de 1.000 euros.
 

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, i la regidora d'Hisenda, Montse Torras, en la presentació de la mesura Foto: Pau Masó


Es tracta d’una mesura innovadora a Catalunya, ja que cap altre ajuntament inclou tantes especificacions i possibilitats per adherir-se a la bonificació. “Som el primer ajuntament que inclou tres conceptes. En sembla una proposta que altres ajuntaments i ciutats s’hi poden acollir per aconseguir una aposta per la qualitat”, ha assegurat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.
 
Aquest 2017 Olot bonifica aquelles empreses que amplien les seves plantilles, però ho deixarà de fer a causa de la millora de la situació econòmica: cada vegada més empreses contracten més empleats i, per tant, l’aposta de l’Ajuntament és millorar la qualitat del treball. L'IAE és un impost que paguen aquelles companyies que facturen més d'1 milió d'euros. A Olot n'hi ha 400. 
Arxivat a