La Garrotxa acull 7 infants saharauis durant l’estiu

Passaran dos mesos amb famílies garrotxines | Provenen dels camps de refugiats del Sàhara

Imatge dels saharauis que aquest estiu gaudiran de la Garrotxa
Imatge dels saharauis que aquest estiu gaudiran de la Garrotxa | Aj. Olot
NacióGarrotxa
24 de juliol del 2017
Un any més, la Garrotxa obre les portes a infants saharauis per gaudir d’unes vacances en pau. Aquest any, set nens i nenes del Sàhara han arribat a la comarca per passar-hi l’estiu. Des del mes de juny fins a finals d’agost els infants participen en diferents activitats i trobades conjuntes que organitzen les famílies acollidores.
 
Aquest dissabte l’Ajuntament d’Olot els ha rebut per donar-los la benvinguda a la comarca. A l’acte hi ha participat la regidora de Cooperació, Mercè Traveria, el president de l’Associació Garrotxa amb el Sàhara, Enric Soler, i l’alcalde de la ciutat, Mia Corominas, que ha clausurat l’acte amb l’entrega d’un llibre de la faràndula olotina als nens i nenes.
 
Colònia espanyola fins al 1975
 
El Sàhara va ser una colònia espanyola fins al 1975, quan Espanya va signar un acord mitjançant el qual transferia la seva administració al Marroc i a Mauritània. L'ONU mai va reconèixer el traspàs de poders i l'acord va servir per donar ales al Marroc per autoproclamar-se propietari del territori.
 
Des de llavors han estat nombrosos els dirigents internacionals que han intentat posar remei al conflicte entre el Marroc i el Front Polisario, que reclama la independència de la República Àrab Saharaui Democràtica (RASD). Els dos governs havien signat un acord per fer un referèndum sobre la sobirania del territori el 26 de gener del 1992, però Marroc l'ha anat posposant sine die.
 
Actualment un mur de més de 2.000 quilòmetres divideix el Sàhara Occidental del nord a sud. A l'oest els territoris ocupats pel Marroc i a l'est els camps de refugiats amb els denominats pel Front Polisario "territoris alliberats".
Arxivat a