​Olot impulsarà una campanya perquè els seus ciutadans reciclin millor

L’Ajuntament de la ciutat assegura que cada vegada es recicla més, però també més erròniament | S’han col·locat adhesius informatius i al setembre diversos informadors recordaran els veïns l’obligatorietat de dipositar cada residu al seu contenidor corresponent

El regidor de Medi Ambient d'Olot, mostrant el que hi ha dins de contenidors equivocats.
El regidor de Medi Ambient d'Olot, mostrant el que hi ha dins de contenidors equivocats. | Andreu Oliveras
NacióGarrotxa
25 de juliol del 2017
Els olotins reciclen més, però no ho fan del tot bé. Aquesta és la conclusió que l’Ajuntament obté de les dades recollides sobre reciclatge a la ciutat. Per aquesta raó el consistori ha decidit impulsar una campanya a partir de setembre amb informadors que alertaran els veïns de l’obligatorietat de llençar cada residu al seu contenidor corresponent.
 
Tot i que en els últims anys ha augmentat la selecció dels residus a Olot – del 26% dels materials seleccionats l’any 2012 s’ha passat al 35% actual- des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot es continuen impulsant diferents accions per fer créixer aquestes xifres i alhora per millorar la qualitat dels residus recollits.
 
Adhesius i més controls als contenidors
 
De moment, a l’espera de l’inici de la campanya, s’han col·locat adhesius informatius als punts de reciclatge de la ciutat i la Policia Municipal intensificarà els controls a les àrees de proximitat de contenidors. Quan els agents detectin un ciutadà que diposita els residus en el contenidor incorrecte o que deixa deixalles fora dels contenidors, se l’avisarà del fet i se sancionarà si es considera oportú” ha explicat el cap de la Policia Municipal, Ignasi López.
 

El regidor Josep Guix i el cap de la Policia Municipal, Ignasi López Foto: Aj. Olot


Durant el 2016, la Policia Municipal d’Olot va interposar 30 denúncies per infraccions relacionades amb deixalles. En els primers sis mesos d’aquest any, s’han posat 23 sancions. La majoria (19) per deixar els residus fora del contenidor, 3 per embrutar l’espai públic i 1 per abocar els materials en el contenidor incorrecte.
 
A Olot, es recullen diàriament 1’16 quilos de deixalles per ciutadà, dels quals un 35% provenen de la recollida selectiva (15% corresponen a la matèria orgànica, 8% paper i cartró, 8% envasos lleugers i 4% vidre). El 65% restant, 0’72 quilos per persona, provenen del rebuig.
Arxivat a