​Psicologia és la carrera més estudiada pels universitaris garrotxins

ADE, Educació Primària i Dret son els altres estudis més demanats | La Universitat de Girona és el centre amb més estudiants de la comarca, però la UVic ha crescut molt en els últims anys

ADE, Educació Primària i Dret, les altres carreres més estudiades
ADE, Educació Primària i Dret, les altres carreres més estudiades | Martí Albesa
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:33h
Segons un estudi de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, Psicologia és la carrera més estudiada pels universitaris garrotxins. La segueixen ADE, Educació Primària i Dret. En les conclusions de l’informe, també s’assenyala que Infermeria ha tingut un creixement notable.
 
Durant el curs passat, s’ha accentuat la dispersió geogràfica dels estudiants garrotxins arreu de les universitats catalanes. Si fa 10 anys, Girona era majoritàriament el destí preferit dels estudiants de la Garrotxa amb més d’un 50% d’universitaris de la comarca, ara la dada ha caigut un 20%. La UVic és el centre que més creix, amb 9 punts més respecte fa 14 anys, el centre osonenc té un 12% de garrotxins, mentre que el 2003 només en tenia un 3%. La Universitat de Barcelona ocupa la tercera posició.
 
En total, 1.188 estudiants garrotxins s’han matriculat en un grau universitari el passat curs. Una xifra que s’ha mantingut respecte l’any anterior i que es situa en l’època d'abans de la crisi.