Lluís Guinó serà el nou vicepresident primer de la mesa del Parlament

L'alcalde de Besalú substituirà Lluís Corominas que, després de la reorganització del Govern, es convertirà en el president del grup parlamentari de Junts pel Sí

Lluís Guinó, en una imatge d'arxiu
Lluís Guinó, en una imatge d'arxiu | Martí Albesa
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:33h
Lluís Guinó es convertirà en el vicepresident primer de la mesa del Parlament. Ho farà en substitució de Lluís Corominas que, després de la reorganització del Govern, esdevindrà el president del grup parlamentari de Junts pel Sí. L'alcalde de Besalú des del 1995 també és diputat des del 2010. Actualment és la veu cantant de Junts pel Sí a la comissió sobre l'"operació Catalunya" relativa a la guerra bruta de l'Estat contra el procés.

Lluís Corominas, per la seva banda, substituirà el nou conseller de la Presidència, Jordi Turull, com a president parlamentari de Junts pel Sí, arran del seu salt al Govern anunciat i executat divendres.

Corominas, fins ara vicepresident primera de la mesa del Parlament, és diputat des del 2003 i està sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la causa oberta contra els membres sobiranistes de la Mesa per haver permès una votació sobre el referèndum.