El calendari de les festes d’estiu a la Garrotxa

Set localitats de la Vall d’en Bas organitzen desenes d’actes per a tots els públics | Hi haurà servei d’autocar gratuït per a les nits de gresca de Joanetes, la Pinya, Puigpardines, Mallol i Sant Esteve

Vista del nucli de Joanetes, a la Vall d'en Bas
Vista del nucli de Joanetes, a la Vall d'en Bas | Gencat
14 de juliol del 2017
Garrotxa i estiu són sinònims de “festes de poble”. Aquest 2017, set localitats de la Vall d’en Bas tornaran a celebrar, com ja és habitual, les seves tradicionals Festes Majors: Joanetes, la Pinya, Hostalets d’en Bas, Puigpardines, Sant Privat, el Mallol i Sant Esteve.
 
Joanetes (15, 21, 22 i 23 de juliol)
 
La primera de totes. Joanetes enceta l’estiu amb dos caps de setmana de Festa Major: el dissabte 15 a la nit hi haurà la XXVII Espinada amb Jumpack i esmorzar quan surti el sol, en següent se celebrarà la festa del poble amb campionat de botifarra, concert de Sra. Karma, audició de sardanes i activitats per a la mainada. Durant les dues nits de festa a la població hi haurà servei d’autocar gratuït.
 
La Pinya (29 i 30 de juliol)
 
La Festa Major començarà el dissabte a la tarda amb el campionat de truc i animació per als més menuts. Seguirà el sopar popular i un espectacle de màgia. Entrada la nit Jumpack marcarà el compàs fins a la matinada. L’endemà diumenge hi haurà missa solemne, castells inflables i teatre.
 
Hostalets d’en Bas (11, 12, 13, 14 i 15 d’agost)
 
La festa més llarga de totes aprofitant el festiu de la Mare de Déu d’agost. Un dels actes més rellevants serà la tradicional Gimcana Rural que se celebrarà el dissabte 12. Durant les tres nits de festa es podrà gaudir de ball amb el grup Leo i Rosamari, havaneres amb Terra Endins i concert de Blackiss.
 

Imatge de la Gimcana Rural d'Hostalets d'en Bas Foto: Martí Albesa


Puigpardines (12, 14 i 15 d’agost)
 
Coincidirà amb els Hostalets, però només tindrà dues nits de festa. El dissabte 12 de juliol hi haurà discomòbil amb Mark Trunika i dilluns 14, Generació 3 organitzarà ball amb xocolatada popular. Hi haurà servei de bus gratuït per a la nit de dissabte.
 
Sant Privat (18, 19 i 20 d’agost)
 
El sopar popular i l’actuació d’en Peyu encetaran la festa del poble el divendres. L’endemà hi haurà activitats per a tots els públics com sardanes, partit de futbol, campionat de truc o animació infantil amb Jordi Tonetti. La festa de nit serà dissabte a l’emblemàtica plaça de la vila amb la tercera edició del carnaval d’estiu. Actuaran el grup Coverplay i els discjòqueis Loyv i BRF.
 
La Vila del Mallol (25, 26 i 27 d’agost)
 
La penúltima festa de l’estiu a la Vall d’en Bas començarà amb la XXVII Repicada de Campanes a un quart de set de la tarda del divendres. Serà l’inici de la Festa Major que seguirà amb el sopar popular, el V Campionat de Titius a les dues de la matinada i música fins que surti el sol.
 

Nucli del Mallol, al municipi de la Vall d'en Bas. Foto: Aj. Vall d'en Bas


L’endemà dissabte 26 d’agost, els actes començaran a la tarda amb el campionat de truc, concurs de coques, partit de futbol i festa de l’escuma. La nit anirà a càrrec de Mark Trunika i DJ Kurba. Hi haurà bus gratuït.
 
La festa del Mallol s’acabarà diumenge 27 amb la VII Cursa-Caminada, sardanes i la ballada de l’Estruga Maigarda, la bruixa de la vila.
 
Sant Esteve d’en Bas (15,16, 17 i 18)
 
Passades les Festes del Tura, encara quedarà una última festa d’estiu, serà a Sant Esteve d’en Bas. La població iniciarà quatre de dies celebració amb la penjada del burro a l’església i concert de Miquel del Roig.
 
Dissabte hi haurà la XVII Baixada de Karts sense motor i revetlla a la plaça del poble. Els gegants sortiran al carrer el diumenge 17 de setembre acompanyats del Burro Savi. La Festa Major es tancarà dilluns amb la tornaboda popular i més balls de la faràndula.
 

Consulta tots els actes i programacions de cada festa