Joan Espona sobre la planta de triatge: «Seria estúpid posar bastons a les rodes al desenvolupament de Tavil»

L’ampliació de la firma garrotxina ha fet reestudiar l’encaix amb la futura planta de triatge comarcal | El Consell Comarcal afirma que l’equipament de gestió de residus no s’ubicarà als terrenys de Can Comadebaix

D'esquerre a dreta: Santi Reixach, Joan Espona i Pep Berga
D'esquerre a dreta: Santi Reixach, Joan Espona i Pep Berga | Consell Comarcal
NacióGarrotxa
13 de juliol del 2017
Després que Esquerra Republicana donés trenta dies al Consell Comarcal per desencallar la ubicació de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca, l’òrgan comarcal no ha tardat ni 24 hores a respondre la formació. Ho ha fet en una roda de premsa aquest dimecres al matí on ha assegurat que el creixement de Tavil no serà un obstacle per la planta i que les afirmacions des del grup republicà són “paradoxals”.
 
“Nosaltres no hem endarrerit res. Tothom qui tingui un mínim de coneixement en temes d’urbanisme sap que dos i dos fan quatre i que el temps passa volant”, ha aclarit el president del Consell Comarcal, Joan Espona. Esquerra Republicana va acusar l’òrgan d’endarrerir l’obra, però Espona ha assegurat que s’està treballant en una realitat diferent i es necessita temps per redirigir el projecte.
 
La nova realitat a la qual ha fet referència Espona és l’ampliació de l’empresa Tavil, una de les més importants de la Garrotxa. La companyia dedicada a la fabricació de maquinària per a l'embalatge, vol créixer més i ho vol fer ocupant terrenys on havia d’ubicar-se la planta de triatge. “No serem tan estúpids de voler posar bastons a les rodes al desenvolupament d’una de les empreses més punteres”, assegura el president del Consell Comarcal. Això ha comportat que s’hagi de tornar a estudiar el projecte i la seva ubicació exacta.
 
El lloc on, segons el Consell Comarcal, no s’ubicarà la planta serà als terrenys de Can Comadebaix. “No tenim cap voluntat d’adquirir aquests terrenys. Sí que és cert que és l’únic sol reservat, però no es pot interpretar d’aquesta manera”, assegura Espona. 
Arxivat a