Olot s’alia amb UGT per protegir els treballadors víctimes d’incidències laborals

El sindicat alertarà a l’administració de situacions de risc o vulnerabilitat | Formació, reinserció o orientació laboral són alguns dels serveis que l’Ajuntament es compromet a oferir | Els falsos autònoms i la deslocalització són la lluita de l’entitat sindicalista a la Garrotxa

Signatura del conveni a l'Ajuntament d'Olot entre el secretari d'UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, i l'alcalde Mia Corominas
Signatura del conveni a l'Ajuntament d'Olot entre el secretari d'UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, i l'alcalde Mia Corominas | Pau Masó
12 de juliol del 2017
L’Ajuntament d’Olot i UGT han firmat un acord per ajudar als treballadors que perden la feina per culpa d’una incidència laboral com impagaments, reduccions de jornades o acomiadaments. Des de l’Agència d’Innovació Dinàmig i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa s’atendrà a les persones que estiguin en situacions d’emergència social i vulnerabilitat.
 
La Unió General de Treballadors de Catalunya serà el responsable d’alertar a l’Ajuntament d’Olot de possibles casos i situacions de risc. Seguidament des de Dinàmig s’oferiran programes d’orientació laboral, millora en l’ocupabilitat i la qualificació i reinserció d’aquests col·lectius. En un cas de vulnerabilitat o una situació econòmica desfavorida es traslladarà als serveis socials.
 
“Hem de ser preventius i àgils. Hem de donar la sensació real que l’administració està al costat del ciutadà quan més ho necessita”, assegura el secretari general d’UGT a les comarques gironines, Xavier Casas. Des del sindicat també s’afirma que actualment no hi ha cap cas a la Garrotxa, però, segons el consistori, durant el 2016 es van registrar 6 expedients de regulació que van deixar sense feina a 78 treballadors.
 
La lluita continua: falsos autònoms i deslocalització en el sector carni
 
Des d’UGT s’ha denunciat que en el sector carni garrotxí hi ha abusos de falsos autònoms i deslocalització. Són dues males praxis que, en el primer cas, no permeten tenir una estabilitat laboral al treballador, i en el segon, l’empresa busca la mà d’obra més barata per treure’n el màxim rendiment.
 
Malgrat aquest fet, Casas assegura que la situació a la Garrotxa ha millorat respecta anys anteriors i ha valorat la comarca com una de les millors zones empresarials de la demarcació. 
Arxivat a