Besalú trasllada la biblioteca a la piscina municipal durant l’estiu

Es tracta d’una iniciativa que s’impulsa des de la Diputació de Girona | La població garrotxina és una de les trenta-quatre localitats gironines que han adaptat serveis de lectura en zones de bany

NacióGarrotxa
05 de juliol del 2017
Banyar-se al costat de la biblioteca municipal. És el servei que aquest estiu impulsa l’Ajuntament de Besalú i trenta-tres localitats més de la demarcació de Girona. La població garrotxina ha seleccionat un catàleg de llibres adaptats per a totes les edats que es pot consultar i utilitzar des de la mateixa piscina municipal. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Diputació de Girona que pretén promoure la lectura en espais de lleure.
 
En aquestes biblioteques d’estiu se selecciona un fons adequat per a totes les edats amb temes d’actualitat i literatura. En alguns punts, per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals.
 
Biblioestanys i biblioplatges
 
La iniciativa permet obrir les biblioteques públiques a l’exterior per oferir els seus serveis allà on els lectors passen l’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, llacs, terrasses... És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioplaces, bibliojardins, biblioestanys o biblioterrasses.
 

Un exemple de les biblioteques de platja que es troben repartides a la costa catalana Foto: Diputació de Girona


D’oferta n’hi ha de tot tipus, des dels biblioestanys de Banyoles i de Puigcerdà, els bibliopatis de Ripoll i Begur, o la  biblioplaça de Palamós, fins a les bibliopiscines d’Anglès, Arbúcies, Bescanó, Bolvir, Breda, Campdevànol, Figueres, Hostalric, la Jonquera, Porqueres, Riudellots de la Selva, Sarrià de Ter, Vidreres i Vilobí d’Onyar, o les biblioplatges de Blanes, Llançà, Palafrugell —Tamariu— i Sant Feliu de Guíxols.
 
Més enllà de la demarcació de Girona, també s’han obert un total de cent nou biblioteques d’estiu a tot Catalunya (trenta-sis a Barcelona, vint-i-cinc a Lleida, cinc a Tarragona i nou a les Terres de l’Ebre).