El Nucli Antic d’Olot enceta la segona fase de la seva remodelació

Consistirà en tres activitats participatives per recollir opinions sobre quatre temàtiques diferents | També s’han repartit qüestionaris pel barri perquè qualsevol olotí pugui dir-hi la seva

El 8 de juliol es farà la primera activitat participativa
El 8 de juliol es farà la primera activitat participativa | Martí Albesa
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 7:40h
El Nucli Antic d’Olot entra de ple en la segona fase de la seva remodelació i el ciutadà se situa en l’epicentre del procés. En aquesta fase s’analitzarà i es diagnosticarà a través de la participació de la població. Es duran a terme tres activitats obertes al públic on es recollirà informació sobre quatre àmbits: el patrimoni, l’habitatge, la convivència i la diversitat d’usos.
 
Coneix el Nucli Antic, 8 de juliol
 
La primera de les activitats consistirà en un recorregut pel barri amb l’objectiu de conèixer la història del centre de la ciutat. A través de passejades amb experts es descobrirà per què la plaça del Conill es diu així o la història dels principals símbols del Nucli Antic. L’activitat tindrà lloc el pròxim dissabte a 2/4 d’onze a la plaça del Carme.
 

Uns 4.000 veïns viuen al centre d'Olot. Foto: Martí Albesa

 
Oficina d’immobles, 30 de setembre
 
Passat l’estiu es durà a terme la segona activitat que tractarà el tema de l’habitatge. A través de tallers es voldrà descobrir quin és l’interès de la població per viure al Nucli Antic.
 
Convivim a l’espai públic, 14 d’octubre (Sant Lluc)
 
L’última activitat anirà relacionada amb la convivència. A través d’una proposta lúdica els participants podran dir-hi la seva per millorar l’espai públic del barri.
 
Les persones que estiguin interessades a participar poden inscriure’s a través del correu electrònic: nuclianticmesb@gmail.com. Per altra banda, l’Ajuntament també ha distribuït qüestionaris a diferents punts del Nucli Antic per obrir el ventall d’opinions a tota la població. Responent el document i deixant-lo a les bústies instal·lades també es pot participar en el procés.
 
Un cop finalitzi la segona fase del Pla Integral de Millores (PIAM), es donarà pas a un tercer i quart pas que consistiran en la redacció i aplicació del document final. Les primeres actuacions podrien arribaran el 2018. 
 

A Olot hi ha registrats 270 pisos buits, la majoria en mans dels bancs. Foto: Martí Albesa