L’Ésdansa 2017 comptarà amb companyies del Caucas, Guinea Bissau, Nicaragua, Bielorússia i Indonèsia

Se celebrarà del 21 al 27 d’agost i també donarà un tracte especial a la Jota | La 35a edició espera repetir els 10.000 espectadors de l’any passat | A partir del 20 de juliol es podran comprar les entrades

Una de les actuacions del Festival Ésdansa de l'última edició
Una de les actuacions del Festival Ésdansa de l'última edició | Martí Albesa
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:07h
El Festival de dansa d’arrel tradicional Ésdansa arriba a la 35a edició aquest 2017, i ho fa com una de les cites més importants de l’any dins el panorama cultural de la Garrotxa. Des del 21 fins al 27 d’agost la població de les Preses acollirà un festival que l’any passat va reunir a 10.000 espectadors. Enguany comptarà amb 6 companyies internacionals, 10 espectacles exhibició i 140 hores de formació. 
 
Enguany, l’Ésdansa reuneix companyies de països inèdits que mai havien participat en el festival. Dues companyies de la regió del Caucas seran uns dels convidats més especials: per primera vegada un grup d’Iran trepitjarà el festival i també es convidarà a representants de la República de Kabardino-Balkària. També debutaran al festival les companyies de regions com Guinea Bissau i Nicaragua. Completaran el cartell Bielorússia i Indonèsia.
 

Presentació de l'Ésdansa 2017 a Barcelona Foto: Martí Albesa


El festival tindrà un tracte especial aquesta edició amb la Jota. La dansa tradicional molt estesa a tota la península ibèrica serà protagonista de l'Ésdansa amb diferents companyies i tallers que oferiran una mirada polièdrica que permetrà descobrir tots els seus detalls i històries. 
 
Obertura d'"El Laboratori”, la principal novetat
 
La principal novetat d’aquest any és l’obertura d'"El Laboratori", un espai d’experimentació i producció a través de la dansa d'arrel tradicional. Durant una setmana una vintena de directors d’esbarts catalans podran compartir i crear amb diferents coreògrafs reconeguts del país.
 

Una de les actuacions del festival Ésdansa 2016 Foto: Martí Albesa (Festival Ésdansa)


Un d’ells serà Cesc Gelabert, que arribarà a la Garrotxa amb l’objectiu de reconvertir la dansa tradicional en formats contemporanis. Gelabert oferirà un espectacle amb les seves coreografies inspirades de la dansa tradicional.
 
Interacció amb l’entorn
 
L’Ésdansa tornarà a apostar aquest any per dur espectacles a indrets inhòspits i totalment naturals. En aquesta edició buscarà multiplicar les propostes que tinguin com a marc un indret especial del paisatge garrotxí. Per exemple, el Parc de Pedra Tosca, una era d’una casa de pagès o l’ermita de Sant Martí del Corb, seran els escenaris de tres espectacles diferents.
 
A partir del 20 de juliol es podran comprar les entrades per un festival que reuneix a 200 voluntaris i té un pressupost de 180.000 euros, el 40% del qual és autofinançat.

Arxivat a