La Garrotxa no té prou sol industrial

És una problemàtica que assenyalen des del Consell Comarcal i que asseguren que caldrà resoldre aviat | S’ha llançat un web on s’especifiquen els solars no edificats o les naus no utilitzades

27 de juny del 2017
Actualitzat el 04 de juliol a les 16:43h

La comarca busca grans solars industrials. Foto: Javier Larrea/Flickr


La Garrotxa necessita més sol industrial del que té. La demanda supera l’oferta i no es pot donar resposta a algunes empreses que volen venir a territori garrotxí. És una de les principals preocupacions que s’assenyalen des del Consell Comarcal després d’inaugurar un nou web informatiu sobre desenes de dades del sector secundari garrotxí anomenat poligonsgarrotxa.cat.
 
“Tenim demandes d’empreses per fer estudis de la seva ubicació a nivell de Garrotxa i aquests espais no els tenim, per tant, í que és cert que en algun moment ens haurem d’asseure tots plegats per buscar una solució amb aquesta demanda que tenim” assegura el president del Consell Comarcal, Joan Espona. També assenyala que la principal problemàtica es troba les grans superfícies. Actualment a la comarca només hi ha 4 solars que superin els 15.000 metres quadrats. “”
 

Presentació del nou web poligonsgarrotxa.cat Foto: Pau Masó


A través del nou web es pot descobrir quins solars o naus industrials que no estan utilitzades o bé conèixer els polígons de la comarca amb les activitats que hi predominen a cadascun. El president del Consell Comarcal assenyala que encara alguns espais es puguin mostrar disponibles, n’hi ha molts que no ho són: “N’hi ha que tenen un propietari que ho té com a reserva de cara el futur per fer-hi alguna cosa. Per tant, no vol dir que tot allò que no està ocupat, estigui disponible”.
 
Sense oblidar el medi ambient
 
L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, assenyala la importància d’ampliar el territori industrial respectant sempre el medi natural, principal atractiu de la Garrotxa: “No hi ha cap dubte que la comarca sempre ha estat industrial però alhora hem estat la seu del primer Parc natural del nostre país. Volem seguir mantenint les dues coses”.
 
Actualment el sector de la indústria a la Garrotxa dona feina a més de 8.000 persones i és el segon àmbit on treballen més garrotxins (36%), després dels serveis. En total, la comarca té 16 polígons i una seixantena de zones industrials.