L’Oncolliga atén a 154 persones afectades de càncer a la Garrotxa durant el 2016

Més de la meitat dels atesos van demanar el servei de suport psicològic | La segona demanda dels usuaris ha estat el material ortopèdic

L'Hospital d'Olot concentra alguns dels serveis de l'Oncolliga Girona
L'Hospital d'Olot concentra alguns dels serveis de l'Oncolliga Girona | Martí Albesa
NacióGarrotxa
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:36h
 La Fundació Oncolliga Girona va atendre 154 malalts de càncer a la Garrotxa durant el 2016. La memòria de l’entitat recull aquesta xifra entre els set serveis diferents que ofereix l’entitat. El més demanat va ser el suport psicològic amb un total de 89 usuaris, una xifra que representa més de la meitat de les persones ateses durant tot l’any. L’Oncolliga compta actualment a Olot amb dos psicooncòlegs que treballen en estreta col·laboració amb els professionals de l’Hospital i que visiten tant en consultes externes com a domicili.
 
La segona demanda dels usuaris va ser el material ortopèdic que ofereix l’entitat. En total, 25 usuaris van sol·licitar llits articulats, cadires de rodes, caminadors, crosses o grues. A Olot, l’Oncolliga disposa d’un magatzem amb tot tipus de material per als usuaris que ho necessitin.
 
El drenatge limfàtic, el banc de perruques, el grup de gimnàs i la fisioteràpia a domicili són la resta de serveis que ofereix l’entitat gironina i que els usuaris van utilitzar durant el 2016. A més, tres famílies van fer  ús de la llar residència que Oncolliga té a Girona, al costat de l’Hospital Josep Trueta, i que té la finalitat de posar a l’abast dels acompanyats dels malalts que preveuen una llarga hospitalització una habitació a prop de l’hospital que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta.