L'estiu comença (oficialment) i Catalunya es torna a escalfar com un forn

Aquest dimecres les màximes s'enfilaran fins als 37 ºC però a la tarda es poden repetir xàfecs a la meitat nord | Les temperatures tocaran sostre per Sant Joan

Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:17h

La calor tocarà sostre per Sant Joan, tal com mostra aquest model meteorològic. Foto: Meteociel


Ara sí. L'estiu ha començat oficialment. O el que és el mateix. L'estiu astronòmic ha arribat a les 6.24 d'aquest matí després de dies de calorada extrema, poc habitual per l'època de l'any. El canvi d'estació no suposarà cap canvi de temps ja que les temperatures no només es mantindran molt altes, sinó que continuaran pujant.

Aquest dimecres les temperatures se situaran entre els 34 i els 37 ºC a l'interior. A la costa les màximes arribaran als 39-32 ºC mentre que a les valls del Pirineu difícilment baixaran dels 30. Això sí, a la tarda es podran repetir els xàfecs i tempestes de tarda que ahir van descarregar en punts de la meitat nord. Probablement, l'extensió pot ser major i el Servei Meteorològic ha activat un avís de perill per intensitat de pluja.

Mentrestant, a Ponent aquesta tarda s'activa una alerta de calor que demà s'intensificarà. De fet, les temperatures continuaran pujant i tocaran sostre coincidint per Sant Joan amb màximes que arribaran als 40 ºC en diverses comarques d'interior. Coca, fogueres i petards coincidiran amb una Catalunya convertida en un forn i s'hauran d'extremar les precaucions per evitar incendis forestals.
 

L'estiu ja és oficialment aquí. Foto: Albert Alemany