Els arquitectes RCR dissenyen el nou celler de Perelada Vins i Caves a l’Empordà

El grup empresarial invertirà 30 milions en una obra situada a la població empordanesa | El nou equipament ocuparà 18.200 metres quadrats i superarà els dos milions d’ampolles de vi a l’any

NacióGarrotxa
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:03h
Imatge de l'interior de la futura obra
Imatge de l'interior de la futura obra | Peralada Vins i Caves
De la Garrotxa a l’Alt Empordà. L’estudi d’arquitectes RCR, guanyadors del premi Prietzker, són els autors del nou celler de Perelada Vins i Caves ubicat a la població empordanesa i que s’inaugurarà el 2019. L’equipament ocuparà 18.200 metres quadrats en un sol nivell de construcció, i gairebé la seva totalitat serà obra nova. 

El disseny dels arquitectes garrotxins busca la integració amb el territori i ser atemporal. “Des del principi vam tenir clar que volíem reforçar el caràcter del lloc i no entrar en conflicte amb l’obra existent”, assegura l’arquitecte Rafel Aranda. 
 

L'equipament s'ubicarà a la població empordanesa de Peralada Foto: Peralada Vins i Caves


La parcel·la coneguda com “La Granja” a Peralada serà el lloc on se situarà el nou equipament que permetrà produir més de 2 milions d’ampolles de vi a l’any. Tindrà la capacitat per a 2,7 milions de quilos de raïm en una àrea de producció amb tres cellers diferenciats: el de vins blancs i negres, el de vi de finques i el dedicat als vins experimentals, on tot el procés tindrà un caire més artesanal.

Una marca de més de 190 anys

Perelada Vins i Caves és una firma fundada el 1923 per Miquel Mateu i Pla, que segueix la tradició vinícola de l’Empordà des dels seus orígens. Una cultura del vi que a Peralada es remunta al segle XIV quan els frares carmelites del Convent del Carme produïen vi per abastir tota la regió.

Delfí Sanahuja, director tècnic de la companyia, assegura que l’objectiu del nou celler de Castell de Peralada és que es converteixi “en un referent tant a Catalunya com fora de les nostres fronteres”. Sanahuja assegura que “contribuirà a la projecció i al reconeixement de la DO Empordà”. 
 

Javier Suqué, president de la firma empordanesa, amb Rafael Aranda, d'RCR Foto: Perelada Vins i Caves