L’Ajuntament d’Olot instal·larà una nova àrea esportiva al barri de Sant Miquel

Estarà ubicada a la zona nord, entre el volcà la Garrinada i la carretera de les Feixes | Tindrà dos camps urbans de futbol en un i una pista de bàsquet | Era una de les demandes dels veïns del barri i costarà 70.000 euros

La zona on ha d'anar ubicat l'espai de lleure i esportiu
La zona on ha d'anar ubicat l'espai de lleure i esportiu | Pau Masó
NacióGarrotxa
16 de juny del 2017
 L’Ajuntament d’Olot iniciarà la setmana que ve la construcció d’una nova zona esportiva al barri de Sant Miquel. ES tracta d’una pista de bàsquet i un camp de futbol urbans en uns terrenys, situats entre el volcà la Garrinada i la carretera de les Feixes. L’actuació està pressupostada en 70.000 euros i també contempla la plantació d’arbres i construcció d’un mur entre aquesta àrea i les cases més properes.
 
La nova zona de lleure s’ubicarà als terrenys del Mas Bufador, prop del camí que, ben aviat, unirà el barri de Sant Miquel i el Morrot. El regidor d’Infraestructures, Josep Gelis, ha explicat que “la setmana que ve ja començaran les obres per a la nova àrea de lleure i, a continuació, s’iniciaran les obres del camí”. Està previst que a finals de juliol es pugui començar a utilitzar l’equipament esportiu.
 

El regidor del barri, Pep Berga, i el regidor de Via Pública, Josep Gelis, a la presentació del nou equipament Foto: Pau Masó


La construcció de la zona de lleure forma part de les accions del PIAM de Sant Miquel (el Pla Integral d’Accions de Millora), que es decideixen i executen a partir de les peticions fetes en el Consell del Barri. Els veïns i veïnes del barri van escollir les actuacions com a prioritàries perquè els joves poguessin disposar, a més de la plaça de Sant Miquel, d’unes instal·lacions esportives i de lleure.
 
Una desena d’actuacions en poc més d’un any
 
El procés participatiu iniciat l’any 2014 per decidir i planificar les accions de millora del barri ha donat fruits. A principis del 2016 es va constituir el Consell de Barri que està obert a totes les persones que tenen ganes de contribuir la millorar de Sant Miquel. Entitats, veïns i veïnes i representants de l’Ajuntament d’Olot es troben de forma periòdica per decidir les accions que es duen a terme i amb quina prioritat.
 
Des del 2016 fins al dia d’avui, ja s’han executat una desena d’actuacions a la zona: l’aparcament del carrer Rei Martí l’Humà, el condicionament d’un local en aquest carrer, la pacificació del trànsit i la senyalització de la carretera de les Feixes, les millores parc dels Nius i la cessió d’una parcel·la al costat del casal de barri són algunes de les millores. 
Arxivat a