Els serveis i la indústria creen 831 llocs de treball nous a la Garrotxa el 2016

Des del 2014 hi ha hagut un augment constant en la contractació i això ha permès recuperar part de l'ocupació perduda durant la crisi | Són dades recollides en el nou informe anual de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa

Presentació de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa 2017
Presentació de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa 2017 | Pau Masó
Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:00h
La creació d'ocupació a la Garrotxa s'ha mantingut constant des del 2014 i ha permès recuperar una part dels llocs de treball que s'havien perdut durant la crisi. El sector serveis i la indústria segueixen liderant l'ocupació i durant el 2016 van generar 831 llocs nous (607 en el cas de serveis i 224, la indústria), el que representa un 20% més respecte a l'any anterior.
 
Són algunes de les dades recollides en l'informe anual de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa que s'ha presentat aquest dijous. Un altre aspecte positiu és la reducció de l'atur, que passa del 10,7% de mitjana el 2015 al 9,6% un any més tard, així com la reducció dels contractes temporals. Si l'any 2015 representaven un 86% de la nova contractació, el 2016 es va reduir a un 84,7%.
 

Els agents públic agafen l'edició de l'informe després de tres anys Foto: Pau Masó

 
Els deures de la Garrotxa
 
Entre els aspectes negatius, destaca l'augment de la sinistralitat laboral i la reducció de les exportacions a països de fora de la UE. L'informe recull una reducció de prop del 12% del nombre de certificats d'origen emesos, que és el que permet saber el nivell de vendes a l'exterior de països de fora de la UE. Així, dels 2.300 del 2015 se'n van emetre un total de 2.032. Pel que fa al volum de negoci d'aquestes operacions, s'estima que va ser de 721 milions d'euros. Malgrat tot, la Garrotxa es manté com a la tercera comarca en exportacions de tota la demarcació.
 
Canvi de mans en l’edició de l’Observatori
 
Aquest és el quart informe de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa. Una de les novetats d'enguany és que no l'ha liderat el cercle EURAM a la Garrotxa, l'associació d'empresaris que ho va impulsar, sinó que al capdavant hi ha el sector públic. Concretament, els treballs de coordinació s'han fet des de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (Dinàmig); el Consorci Sigma, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L'informe de l'observatori presentat aquest dijous s'ha imprès en paper i es pot consultar també al nou web www.observatorigarrotxa.cat. 
Arxivat a