proves PAU

Més de 170 estudiants de la Garrotxa s’examinen de la selectivitat

Llengua catalana i castellana són els primers exàmens

Fins dijous, passen les proves a l’IES Bosc de la Coma

 Les novetats d'última hora en les matèries troncals han preocupat als joves

, Olot | 13/06/2017 a les 08:39h
Arxivat a: Societat, educació, garrotxa, selectivitat, Batxillerat, PAU, Educació
Alguns estudiants esperant aquest matí per entrar a una de les aules del Bosc de la Coma | Martí Albesa
Fins a 176 estudiants de la Garrotxa s'examinen de la selectivitat des d'avui a les nou del matí fins al dijous. Són 8 menys que el 2016. Aquest any, les proves a Olot es desenvolupen a l'Institut Bosc de la Coma i s'hi desplacen els estudiants dels centres de la ciutat que imparteixen batxillerat més els de l'Institut Abat Oliba de Ripoll.
 
Les proves han començat a les nou del matí amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura. Avui també hauran de superar el de Llengua Catalana i Literatura i algunes assignatures de modalitat com per exemple Química, Dibuix Tècnic o Economia.
 
Unes novetats que preocupen
 
Però les PAU d'aquest any angoixen més que de costum els alumnes que les cursaran. El motiu? Els canvis de darrera hora que s'han incorporat a les proves. Per primera vegada des de l'aprovació de la Lomce l'any 2013, els exàmens de selectivitat s'han adequat a la normativa espanyola. Inicialment, el redactat de la llei preveia que fossin una espècie de revàlida. El Departament d'Ensenyament ha aconseguit superar aquest escenari i mantenir el format habitual, però ha hagut d'introduïr-hi algunes modificacions que neguitegen els estudiants.
 

Alguns estudiants esperant aquest matí per entrar a una de les aules del Bosc de la Coma Foto: Martí Albesa


Les noves proves d'avaluació d'accés a la universitat -així s'anomenaran a partir d'ara- són gairebé idèntiques a les PAU: consten d'una fase general obligatòria que han de cursar tots els matriculats i d'una altra d'específica que permet als alumnes intentar pujar nota. La primera part dels exàmens continuarà avaluant els coneixements dels estudiants sobre quatre matèries: català, castellà, anglès i història o filosofia.
 
Els participants completen aquest bloc general amb una altra assignatura pròpia del tipus de Batxillerat que hagin cursat (social, científic o humanístic). Les novetats arriben en aquest punt. Fins ara, els estudiants podien escollir la cinquena matèria de la primera fase de la selectivitat entre una vintena d'assignatures. Ara, en canvi, els l'assigna directament el Departament d'Ensenyament en funció de la branca dels estudis de Batxillerat que hagin desenvolupat.
 

Més de 170 garrotxins s'examinen Foto: Martí Albesa


Resultats, el 28 de juny
 
Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 28 de juny per internet al portal https://accesnet.gencat.cat. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat.
 
A tot Catalunya, 32.000 estudiants estan convocats a les proves d'accés a la universitat (PAU). Demà serà el torn de la llengua estrangera i història, i dijous s’acabarà amb física, geografia i matemàtiques, entra altres matèries optatives. 
 

Des de les 9 del matí els estudiants s'examinen de la selectivitat Foto: Martí Albesa

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Centenars de persones davant l'Ajuntament d'Olot aquest matí | Martí Albesa
01/01/1970
Més de 500 persones s'han reunit davant l'ajuntament olotí | Altres pobles de la Garrotxa també han expressat el condol a les víctimes amb minuts de silenci
Entre gener i juny d’enguany s’han fet 60.566 trucades d’emergència al 112 a les comarques gironines. | Gencat.
01/01/1970
Durant el primer semestre d'aquest any s'han fet 2.984 trucades generals al 112, un 4% més que l'any passat | Més de la meitat de les trucades s'han fet des d'Olot
01/01/1970
L’aplicació de les millors tecnologies disponibles en cada moment ha permès aquest increment de l’eficiència malgrat l’augment del PIB | El 78% dels residus generats pel sector productiu són valoritzats