El PEHOC fa una crida a la població que tingui imatges antigues d’Olot

L’entitat busca fotografies entre els anys 60 i 90 | Entre totes les instantànies s’editarà un àlbum que veurà la llum la diada de Sant Jordi 2018 | S’esperen recollir 5.000 fotografies per acabar-ne utilitzant 1.000

El president de l'entitat, Jesús Gutiérrez, amb la documentalista, Mireia Montbardó
El president de l'entitat, Jesús Gutiérrez, amb la documentalista, Mireia Montbardó | Pau Masó
14 de juny del 2017
El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) vol reviure part de la història de la capital de la Garrotxa a través de la fotografia. Per aquesta raó l’entitat ha començat una cerca d’imatges antigues d’entre els anys 60 i 90. Es fa una crida a la població que tingui qualsevol fotografia d’aquesta època perquè el PEHOC pugui digitalitzar-la.
 
L’associació olotina va rebre i acceptar l’encàrrec d’Edicions Efadós de fer un nou àlbum que mostrés el desenvolupament de la ciutat durant una de les èpoques de més creixement de la població. El 2008 ja es va dur a terme una iniciativa similar amb una publicació que de fotografies del primer terç del segle XX.
 

Membres del PEHOC amb el primer volum fotogràfic de la ciutat d'Olot Foto: Pau Masó


Ja s’han començat les tasques de recollida i digitalització de fotografies per tal que l’any que ve el projecte pugui estar enllestit i publicat per la diada de Sant Jordi. L’objectiu és recollir unes 5.000 fotografies per acabar-ne utilitzant un miler.
 
Recollida, digitalització i datació
 
L’entitat és la responsable de recollida, digitalització i documentalització de les fotografies. Cada imatge s’escanejarà per poder-la incorporar en una base de dades i d’aquesta manera, si el propietari vol, cedir la còpia digital a l’Arxiu Municipal. Cada fotografia també anirà acompanyada d’una descripció acurada de l’autor o propietari de la imatge, la data i l’explicació del lloc o el fet que s’hi pugui veure.
 
El PEHOC ha volgut deixar molt clar que la fotografia sempre es retornarà al propietari. “La digitalització sempre es farà amb el retorn de la fotografia al propietari i amb el màxim reconeixement de l’autoria”, ha explicat Mireia Montbardó, documentalista del projecte.
 
Qualsevol persona que tingui i vulgui deixar les seves imatges al PEHOC pot posar-se en contacte amb l’entitat a través del correu electrònic [email protected]