Antoni Carrasco guanya el 51è premi Marian Vayreda de narrativa

Santiago Forné s’emporta el Premi Novel·la Juvenil i el de poesia queda desert

Antoni Carrasco, guanyador del Premi Marian Vayreda 2017
Antoni Carrasco, guanyador del Premi Marian Vayreda 2017 | Martí Albesa
Redacció NacióGarrotxa
11 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:00h
L’escriptor Antoni Carrasco ha guanyat aquesta cap de setmana el premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa 2017. Ho ha fet amb l’obra Ploreu per vosaltres amb una dotació de 10.000 euros i la publicació per part de l’Editorial Empúries.
 
El jurat ha donat el premi a l’obra de Carrasco pel “desplegament de la història oculta en els capítols o relats, una tensió ben treballada i un sentit últim obert i suggestiu”. Ploreu per vosaltres és un retrat de les últimes èpoques del segle XX a Catalunya i es tracten temes com la relació entre pares i fills, la nostàlgia de la infantesa o el pes del passat.
 
Antoni Carrasco, nascut a Santa Coloma de Farners, treballa al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’artista resident a Barcelona, ha escrit dues obres més: Saltimbanqui (Pagès Editors, 2002) i La segona lluna (Empúries, 2015).
 
Santiago Forné s’emporta el Premi Novel·la juvenil
 
Santiago Forné s’ha emportat el premi de Novel·la Juvenil per L’exili d’Arsinoe Bauh, una obra que planteja el conflicte entre dues societats que habiten en dues regions diferents amb un protagonista que vol descobrir el territori oposat. L’editorial Llibres del Segle publicarà l’obra de Forné que també s’emporta els 4.500 euros en què estava valorat el premi.
 
El jurat del Premi Joan Teixidor de Poesia l’ha declarat desert tot i presentar-s’hi més d’una cinquantena d’obres. En l’edició 2017 dels Premis Literaris Ciutat d’Olot hi han participat un total de 100 obres: 39 al Marian Vayreda, 55 al Joan Teixidor i 6 al de Novel·la Juvenil. El lliurament dels premis va ser el passat dissabte 10 de juny al Museu dels Sants. 
Arxivat a