El bar del volcà Sant Francesc d’Olot no s’obrirà fins passat l’estiu

Un problema amb els subministraments ha endarrerit l’obertura prevista abans del període estiuenc | L’empresa responsable del servei serà Anglada Partners, una societat olotina amb seu a Girona | S’aprofitaran les últimes obres per fer arribar aigua corrent als horts

09 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:21h
L’obertura del bar restaurant del volcà Sant Francesc s’endarrereix fins passat l’estiu. Un problema amb els conductes que portaven els subministraments fins a dalt del volcà ha fet endarrerir l’obra que estava prevista per a després de Setmana Santa.  S'espera que l’espai es pugui inaugurar a l’octubre, coincidint amb la festa del barri de Sant Francesc que se celebra el dia 8. 

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica de la ciutat d’Olot, ha explicat que el fet d’haver obtingut una subvenció que no esperaven, ha provocat que es millorés el plantejament de l’obra. “La possibilitat d’obtenir una nova subvenció ens ha permès aprofitar i fer bé les coses. Ens ha fet plantejar retardar uns mesos la inauguració”, explica Vayreda.
 

Camí que voreja el cràter del Montsacopa. Foto: Martí Albesa


Pel que fa a l’equipament, el regidor ha assegurat que està molt avançat i que s’acabarà en les properes setmanes. Faltarà, només, transportar tots els subministraments fins a dalt del volcà a través d’instal·lacions d’aigua i llum. Aquesta setmana ja han començat les obres amb l’objectiu de dur els serveis bàsics fins al bar en un parell de mesos. 

L’empresa responsable: Anglada Partners

La societat Anglada Partners, amb seu a Girona, serà l’empresa responsable del servei de bar i restaurant del volcà de Sant Francesc. Va ser l’única companyia que es va presentar al concurs per aconseguir la licitació de l’equipament. 
 

Dibuix fet pels arquitectes de com ha de ser el bar del volcà Montsacopa. Foto: Aj. Olot


Jordi Anglada, veí d’Olot, és el propietari de la societat Anglada Partners que serà l’empresa titular del servei però qui el gestionarà serà un equip expert en gastronomia. De fet, una de les premisses de l’Ajuntament era que l’espai del Montsacopa fos un equipament que valorés la cuina volcànica. 

Servei d’aigua corrent per als horts

S’aprofitarà el fet d’haver de pujar aigua corrent fins a dalt del volcà per habilitar també el subministrament als horts de la zona. Això permetrà eliminar els bidons d’aigua que actualment hi ha distribuïts entre els terrenys de cultiu i ordenar la zona de la falda del volcà. 

A més, també s’instal·larà una pilona automatitzada que regularà el pas de vehicles i que es podrà controlar des de la Policia Municipal. Fins ara, els veïns que volien accedir-hi havien de trucar al cos policial perquè els anés a obrir. Amb aquesta nova pilona, els ciutadans només hauran d’avisar i es baixarà la pilota de forma automatitzada.