La comunitat musulmana de la Garrotxa obre la porta a conèixer el Ramadà amb un «Iftar» popular

L’Hospici d’Olot acollirà aquest dissabte un dels sopars que trenca el dejuni | Els musulmans garrotxins conviden a tothom a participar i conèixer la seva tradició | És la primera vegada a la Garrotxa que l'àpat musulmà se celebra de forma popular

NacióGarrotxa
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:04h
Es calcula que més d'un miler de musulmans celebren el Ramadà a la Garrotxa
Es calcula que més d'un miler de musulmans celebren el Ramadà a la Garrotxa | ACN
Per primera vegada, la comunitat musulmana de la Garrotxa obre la porta a conèixer i participar del Ramadà. Els musulmans garrotxins es reuniran dissabte a l’Hospici per celebrar conjuntament l’Iftar, el sopar de trencament del dejuni; ho faran, convidant tots els garrotxins que vulguin conèixer la tradició àrab. Mai abans la comunitat musulmana s'havia reunit en un acte popular d'aquestes característiques per celebrar un dels 30 dies que dura el Ramadà. 
 
L’acte d’aquest dissabte començarà a les 9 de la nit i està organitzat per l’Associació Garrotxa Diversa. El moment més esperat serà el sopar popular on tothom pot participar portant un plat cuinat de casa i compartint l’àpat amb la resta de participants. També s’ha programat tallers de henna, una tradició àrab que consisteix a dibuixar figures a les mans en forma de tatuatge.
 
El Ramadà va començar el passat 27 de maig i s’allargarà un mes. A la garrotxa es calcula que més d'un miler de musulmans celebren la tradició àrab. L’Iftar, trencament del dejuni, té lloc tots els vespres coincidint amb la posta de sol, és el més generós i sagrat pels musulmans. 
 

Cartell de l'Iftar popular d'aquest dissabte Foto: Garrotxa Diversa

Arxivat a