Es digitalitzen més de 500 peces dels Museus d’Olot

La nova pàgina web permet conèixer, veure i valorar diverses obres de la col·lecció olotina | També s’ha recuperat informació sobre les exposicions passades fins al 2012 | Els equipaments museístics de la ciutat agrupen 10.000 exemplars

01 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:25h
Els Museus d’Olot es posen al dia. A través d’una pàgina web renovada, l’usuari pot consultar, per primera vegada, les peces museístiques de forma virtual. S’han digitalitzat més de 500 peces, les quals poden veure’s i localitzar-se a través d’un cercador. Cada obra té una fitxa on s’indica l’autor, l’any, on es pot trobar i altres característiques artístiques, a més d’una fotografia que mostra la peça.
 
L’usuari també pot veure exemplars que no es troben en cap dels museus olotins i que, per tant, només es poden gaudir a través de la xarxa. El regidor de Cultura, Pep Berga, ha destacat que “és una opció de visita molt interessant, ja que des del web, podem ensenyar moltes més obres de les que formen part de l’exposició permanent del Museu”. Segons Berga, “ens dóna l’opció de descobrir peces, com per exemple de Clarà, al públic en general i a persones que estiguin preparant futures exposicions“.
 

Presentació de la nova web dels Museus d'Olot Foto: Pau Masó


La col·lecció dels Museus d’Olot està dotada de 10.000 obres. La intenció és cada any poder afegir peces a la col·lecció digital i acostar-se de mica en mica a la totalitat. Eduard Bech, director de comunicació dels Museus ha explicat que “de mica en mica anirem introduint més informació per continuar fent accessible la nostra col·lecció al màxim número de persones possibles”.
 
El nou web també permet a l’usuari fer qualsevol consulta respecte a les exposicions actuals i passades que hi ha hagut a la ciutat. S’han recuperat catàlegs fins a l’any 2012. Tot plegat, ha de permetre als equipaments olotins ser més accessibles a la població, facilitant el màxim d’informació possible sobre tota la feina que fan diàriament.
 

Imatge de la nova web Foto: Museus d'Olot