Les essències de la Garrotxa volen captivar Barcelona

A través d’unes jornades gastronòmiques i lúdiques la comarca es donarà a conèixer a la capital catalana | Fina Puigdevall, Xevi Verdaguer o Cristóbal Colón són alguns dels ambaixadors garrotxins que portaran a terme conferències | La iniciativa s’emmarca dins la celebració dels 20 anys de Turisme Garrotxa

El Palau Moja de Barcelona serà la seu garrotxina
El Palau Moja de Barcelona serà la seu garrotxina | Martí Albesa
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:59h
El 6, 7 i 8 de juny la Garrotxa serà més que present a Barcelona. Durant tres dies la comarca convertirà el Palau Moja de la capital catalana en una seu garrotxina on esdevindran diferents jornades gastronòmiques i lúdiques. La iniciativa s’organitza des de Turisme Garrotxa i dins els actes de celebració dels 20 anys de l’entitat garrotxina.  Les jornades portaran per nom “La Garrotxa dels sentits. El sentit de la Garrotxa” i busquen donar a conèixer els valors més autèntics del territori volcànic.  

La xef Fina Puigdevall, l’expert en medicina integrativa Xevi Verdaguer, el ciclista Carles Torrent i el fundador de La Fageda, Cristòbal Colón, seran els ambaixadors que protagonitzaran la majoria de conferències i actes enfocats difondre les experiències que es poden viure a la Garrotxa.
 

Gerard Xifra, president d'Hostalatge Garrotxa; Joan Espona, president del Consell Comarcal; i Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa a la presentació Foto: Pau Masó


El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha posat en relleu el fet de poder difondre la Garrotxa a una ciutat com Barcelona i fer-ho a través de “diferents ventalls”. Les jornades explicaran la comarca des d’àmbits com el paisatge, la gastronomia, la vulcanologia, l’esport o el turisme sostenible.
 
Des de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, ha fet una crida a tot el públic interessat a participar en les jornades i entendre el model de turisme sostenible que s’aplica a la Garrotxa: “Entenem que el turisme no acaba de ser ben vist per part de tothom. Per tant, explicar un model de turisme diferent a la capital de casa nostra és molt important”.
 
Els actes de celebració dels 20 anys de Turisme Garrotxa van començar l’octubre del 2016 i, segons ha informat l’entitat garrotxina, no s’acabaran fins a la tardor d’aquest any amb un acte de clausura que vol implicar tot el país. Actualment Turisme Garrotxa compta amb 220 associats i és responsable d’impulsar importants projectes turístics que l’han portat a ser reconeguda amb diferents premis.