El Premi Garrotxí de l’Any ja té finalistes

Adrià Homs, Pilar Curós i Carla Simón són els tres candidats | El divendres 2 de juny es donarà el resultat en una gala especial

El 2 de juny es lliuraran els premis Garrotxí de l'Any 2016.
El 2 de juny es lliuraran els premis Garrotxí de l'Any 2016. | Martí Albesa
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:33h
El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot (CIT) ha donat a conèixer els candidats al Premi Garrotxí de l’Any 2016. Després d’un període de votació popular, han estat escollits tres candidats: el viatger Adrià Homs, l’economista Pilar Curós i la directora de cinema Carla Simón.
 
Adrià Homs, nascut a la Barcelona el 1991, és un viatger garrotxí que des de fa més de 3 anys porta a terme el seu projecte educatiu “La volta a la terra”. Amb el suport d’empreses garrotxines, Homs ha viatjat per Àfrica, Àsia i Amèrica compartint les seves experiències amb alumnes de la comarca a través d’Internet amb la finalitat de donar a conèixer les formes educatives internacionals. Homs és mestre de professió i l’any 2016 va ser autor del documental “Com és el teu pupitre?”, que es va mostrar a més de 25 escoles catalanes i que tracta la realitat educativa de l’Amèrica Llatina.
 

Adrià Homs, recorrent la Patagònia. Foto: La Volta a la Terra.


Pilar Curós, nascuda a les Preses el 1968, és economista i Doctora Enginyera Industrial. L’any 2016 va ser distingida amb el títol de Membre d’Honor del Consell Europeu de Doctores i Doctors Honoris Causa. L’escola de negocis ESERP també li va atorgar la Medalla al Mèrit. Des de fa molts anys, exerceix una important tasca en l’àmbit universitari com a investigadora i docent en el camp de la comptabilitat pública i privada de les organitzacions, les TIC o la conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
 

Pilar Curós recollint la Medalla al Mèrit Professional d'ESERP al costat del president Puigdemont Foto: José Daniel Barquero


Carla Simón, nascuda a les Planes d’Hostoles el 1986, és directora de cinema. L’any 2016 va rodar la seva primera pel·lícula a la Garrotxa anomenada Estiu 1993, amb la qual ha obtingut importants premis. Entre ells, el GWFF Awars de la Berlinale com a Millor Òpera Prima i el Grand Prix del Jurat Internacional de la Secció Generation Kplus. També ha aconseguit la Biznaga d’Or al Festival de Màlaga, la Menció Especial del Jurat al Festival d’Estambul i el premi a la Millor Direcció al Festival de Buenos Aires. 
 

Carla Simón durant el rodatge del seu primer llargmetratge Foto: Avalon


L'última edició del premi Garrotxí de l'Any se la va emportar la directora de teatre Anna Roca en una gala on hi va assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El nom del guanyador d'enguany es coneixerà en una gala que tindrà lloc el divendres 2 de juny. 
 

Galeria de fotos del Garrotxí de l'any 2014

Galeria de fotos del garrotxí de l'any 2013