La Marboleny celebra aquest cap de setmana 40 anys d’història

Ho farà amb una trobada amb 400 persones que han passat o es troben actualment a l’entitat | Fomentar la dansa i crear noves propostes a partir de danses tradicionals són els dos pilars del futur de l’associació garrotxina

Imatge dels inicis de la Marboleny
Imatge dels inicis de la Marboleny | Marboleny
NacióGarrotxa
18 de maig del 2017
El 22 de maig del 1977 la Colla Sardanista Marboleny actuava per primera vegada a la plaça Major de les Preses. Era l’inici d’allò que avui en dia coneixem com a Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny. D’aquella actuació ja en fa 40 anys i aquest cap de setmana l’entitat garrotxina celebrarà l’aniversari amb diversos actes.

La festa començarà a dos quarts de set de la tarda del dissabte amb una cercavila a càrrec de tots els grups actuals de l’Esbart Marboleny que anirà des del Centre Cultural fins a la plaça Major. Allà es farà una actuació especial de tots els grups actuals. La diada continuarà a les 9 del vespre amb un sopar on es vol reunir a totes les generacions que han ballat i col·laborat amb l’entitat. En total, hi participaran prop de 400 persones que han col·laborat un moment o altre amb la Marboleny al llarg d’aquests 40 anys.

Segons Jordi Fosas, director de la Marboleny, l’entitat ha sabut evolucionar adaptant-se als temps: “Un dels aspectes bons d’aquests 40 anys és que la Marboleny s’ha adaptat als diferents temps i saber arribar i connectar amb la societat”. Segons Fosas es manté “l’esperit del 1977” adaptat a circumstàncies molt diferents.

Des de fa 33 anys la Marboleny organitza el Festival ÉsDansa que enguany se celebrarà del 22 al 28 d’agost. L’entitat garrotxina compta avui en dia amb un total de 200 balladors i és una de les associacions de referència a la comarca en el món de la dansa tradicional.