Sant Joan les Fonts s’inunda de flors aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana la població garrotxina omplirà els seus carrers de muntatges florals | Serà la catorzena edició del «Sant Joan les Flors» que acollirà una seixantena d’instal·lacions

Un dels muntatges del Sant Joan les Flors
Un dels muntatges del Sant Joan les Flors | Martí Albesa
18 de maig del 2017
Aquest cap de setmana, durant dissabte i diumenge, s’exposa a Sant Joan les Fonts la mostra floral més important de la Garrotxa. Més de 60 instal·lacions i una quarantena de voluntaris formaran part de la catorzena edició del “Sant Joan les Flors”. Carrers, places, i espais emblemàtics del poble garrotxí es decoraran amb muntatges florals en una de les propostes lúdiques del municipi que atrau més visitants.
 
Les novetats d’enguany giren al voltant de les entitats que duran a terme alguna de les instal·lacions. Hi haurà la presència d’Eduard Maynegra, de l’empresa Flors Laguarda, campió nacional d’Art Floral. A més, també es comptarà amb una instal·lació audiovisual i sensorial creada entre l’arquitecte garrotxí Xevi Bayona i l’empresa audiovisual Nor-B, que s’ubicarà a l’antiga fàbrica del Molí Fondo.
 

Preparació d'un dels muntatges de la Fira. Foto: Aj. Sant Joan Les Fonts


En total, més de 25 floristeries i jardineries de la demarcació participaran en el “Sant Joan les Flors” acompanyant a artistes, escoles, particulars i entitats de la comarca. Enguany, les instal·lacions elaborades per jardineries es convertiran en espais fixos al poble i lluiran durant tot l’any.
 
3a Desfilada de Moda de l’IES Garrotxa
 
Per tercer any consecutiu, dins la programació del “Sant Joan les Flors” hi haurà la tradicional defilada de moda que organitzen els alumnes de disseny i patronatge de l’Institut La Garrotxa. L’acte tindrà lloc el dissabte a les 20:30 h al Prat de Can Miquelet amb una passarel·la a l’aire lliure  i entrada gratuïta.
 
Durant els dos dies que dura la mostra floral santjoanenca també hi haurà altres activitats culturals i lúdiques. Es podrà fer un recorregut guiat per totes les instal·lacions, gaudir de conferències relacionades amb el món de les flors i també d’una audició de sardanes que tancarà el programa el diumenge a les 17 h.
 
El mateix diumenge, de quatre a sis de la tarda, Olot Televisió i Xarxa TV emetran en directe el magazín 1món.cat. El programa es podrà veure a les televisions locals de tot Catalunya.
 

Consulta el programa de Sant Joan les Flors 

Mapa de les instal·lacions florals 

Galeria del Sant Joan les Flors 2016