Inicien l’eliminació d’espècies nocives per a la salut al voltant del riu Llierca

Els treballs se centren en el tractament i control de l’ailant, una planta invasora | L’objectiu és reduir les al·lèrgies i minimitzar el seu impacte

Els voltants del riu Llierca serà la zona d'actuació
Els voltants del riu Llierca serà la zona d'actuació | Diputació de Girona
NacióGarrotxa
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:32h
La Diputació de Girona, l’Obra Social la Caixa i el Consorci de l’Alta Garrotxa impulsen a la comarca un projecte d’eliminació d’espècies nocives per a la salut. Enguany és la vuitena edició de la iniciativa i se centra en l’erradicació de l’ailant, una espècie amb un elevat potencial invasor i que està en una fase inicial d’expansió a l’Alta Garrotxa.

La zona d’intervenció serà al voltant del riu Llierca, entre les poblacions de Montagut i Tortellà. En total es tractaran 6,45 hectàrees amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre la salut de les persones per les al·lèrgies que se’n deriven, a més de reduir l’afectació a infraestructures i activitats i preservar els hàbitats d’interès de la zona. El projecte també compta amb la participació de propietaris i col·lectius en risc d’exclusió social.
 
En aquesta edició, s’ha posat especial èmfasi en l’eliminació d’espècies nocives per la salut i en l’execució de mesures sobre els hàbitats que permetin a mitjà i llarg termini afavorir estructures madures i resistents al canvi climàtic i a pertorbacions com ara el foc.