Oberta la convocatòria de les beques ciutat d’Olot 2017

Fins al 30 de setembre es poden presentar els treballs en dues categories: ciències naturals i socials | Els projectes guanyadors s’emportaran una quantitat de 4.500 euros cadascun

NacióGarrotxa
15 de maig del 2017
La convocatòria per les Beques Ciutat d’Olot 2017 ja està oberta per a tots aquells ciutadans que vulguin aspirar-hi. Es poden presentar els projectes fins al 30 de setembre en dues categories diferents: la Beca Oriol de Bolós de Ciències Naturals i la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes. Totes dues estan valorades en 4.500 euros i tenen l’objectiu de fomentar la investigació i recerca entorn de la Garrotxa.
 
 
Poden participar-hi aquelles persones que estiguin portant a terme algun treball d’investigació inèdit en determinats aspectes de la comarca. En el cas de la Beva Oriol de Bolós s’hi poden presentar aquells treballs relacionats amb la geologia, la zoologia, la botànica i el medi ambient en general. A la Beca Ernest Lluch s’hi inclouen treballs relacionats amb la història, geografia, literatura, dret, filologia, art, economia o ciències socials.
 
Els projectes aspirants a la Beca Oriol de Bolós s’han de fer arribar al Museu dels Volcans i els que optin a la d’Ernest Lluch s’han d’adreçar a l’Arxiu Comarcal. Cal presentar un projecte detallat del treball que es portarà a terme, amb els objectius metodologia, despeses, calendari i també la informació personal dels impulsors.
 
El veredicte es farà públic el mes de novembre després que el jurat hagi valorat totes les propostes. L'any passat la Beca Oriol de Bolós se la va emportar Miquel Jover pel projecte d’investigació titulat La flora de briòfits als boscos de la Garrotxa.El treball va analitzar els briòfits, un tipus de plantes terrestres de mida petita entre les quals hi ha la molsa. Per altra banda, la Beca Ernest Lluch 2016 va quedar deserta per quarta vegada des de que es va crear fa 30 anys. 
 
Arxivat a