Castellfollit de la Roca farà una neteja de la cinglera amb l'ajuda dels veïns

Per això des de l’Ajuntament es fa una crida a participar en una acció que s’emmarca dins la campanya europea «Let’s Clean Up Europe» | La jornada esdevindrà dissabte al matí i l’organització oferirà material per als voluntaris

12 de maig del 2017
Castellfollit de la Roca portarà a terme aquest dissabte 13 de maig una jornada de neteja a la cinglera del poble amb l’ajuda dels veïns. L’acció s’emmarca dins la campanya “Let’s Clean Europe”, que recull centenars d’actes semblants arreu del territori europeu entre el 12 i 14 de maig.
 
A la població garrotxina és el segon any que es porta a terme i es convoca els participants a les 9 del matí a la torre del rellotge. L’associació Natura 1Km també col·labora en l’organització de la jornada i oferirà a tots els voluntaris bosses d’escombraries i guants de plàstic. La neteja es farà al vessant sud de la cinglera, al costat del riu Turonell, i s’allargarà fins les 12 del migdia.
 
Amb aquesta acció es vol donar compte de la quantitat de residus que s’acumulen a la cinglera. L’Ajuntament també vol aprofitar per fer una neteja de la vegetació, un dels principals motius de la degradació de la cinglera, per això es demana als participants que portin podalls o falçons.
 
L’any passat es va recollir una tona de materials de tot tipus en una jornada que va aglutinar un centenar de recollides a tot Catalunya. Enguany, la Vall d’en Bas, l’escola de Mieres i l’Institut Bosc de la Coma també organitzen o han portat a terme accions dins la campanya europea.