RCR seran els responsables del pavelló català a la Biennal de Venècia 2018

Ha estat una petició del l’Institut Ramon Llull que els guanyadors del Prietzker han acceptat | Segons el conseller Santi Vila, l’esdeveniment italià és “un dels millors aparadors” per a l’arquitectura catalana

Aranda, Pigem i Vilalta en un dels espais de la seva seu a Olot
Aranda, Pigem i Vilalta en un dels espais de la seva seu a Olot | Pau Masó
Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:16h
Els arquitectes garrotxins RCR, guanyadors del premi Pritzker, seran els responsables de la redacció del projecte que defensi la representació catalana en la propera 57a Biennal de Venècia que se celebrarà del 13 de maig al 26 de novembre del 2018. 
 
El conseller de Cultura Santi Vila ho ha anunciat a la presentació del projecte “Catalonia in Venice. La Venezia che non si vede”. Vila ha explicat que l’Institut Ramon Llull (IRL) va oferir als arquitectes d’Olot la possibilitat de ser els creadors del projecte que representi Catalunya a la Biennal de Venècia, oferta que finalment han acceptat.
 
L'IRL demana als arquitectes encarregar-se de l’”orientació artística" del pavelló català, independentment de qui acabi concretant el projecte. Segons Santi Vila, l'IRL treballa en aquesta idea per fer possible aquest projecte "als qui han estat reconeguts com a millor estudi del món d'aquest exercici".
 
El conseller ha subratllat que la Biennal de Venècia és per a l'arquitectura catalana "un dels millors aparadors", de manera que es confiarà la representació de Catalunya en l'estudi integrat per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. Els arquitectes garrotxins ja van participar a l'esdeveniment italià l'any 2014 exposant una de les seves obres, concretament, van mostrar la plaça coberta que van fer a l'espai de La Lira de Ripoll. 
 
Representants del Govern assistiran al lliurament del Premi Pritzker als arquitectes catalans el dissabte 20 de maig al Palau d'Akasaka de Tòquio (Japó).