L’escriptora Lola Casas dedica el seu últim llibre a l’escola de Riudaura

Es tracta de l’obra «Mentides?» que parla de la imaginació d’un infant que no l’entenen a casa seu | L’autora de Mataró ha visitat l’escola diverses vegades gràcies a un projecte del centre sobre la poesia

L'escriptora Lola Casas amb el seu llibre dedicat a l'escola de Riudaura
L'escriptora Lola Casas amb el seu llibre dedicat a l'escola de Riudaura | Pau Masó
11 de maig del 2017
L’escriptora de poesia infantil, Lola Casas, ha decidit dedicar a l’escola Lluís Castells de Riudaura la seva última obra titulada Mentides? il·lustrada per Cristina Losantos. Casas va entregar aquest dimarts davant de tots els alumnes del centre, pares i professors, diversos exemplars del seu últim llibre. L’escriptora els hi ha dedicat després d’un projecte compartit que ja fa més de dos anys que impulsa el centre.
 
Casas ha construït una relació estreta amb l’escola gràcies a la iniciativa que es va iniciar el setembre del 2015 i que busca treballar la poesia entre tot l’alumnat convidant artistes i escriptors a parlar de la poesia com a gènere i interactuar amb els infants.
 

L'escriptora presentant el llibre Foto: Pau Masó


Segons Alba Bartrina, directora de l’escola, la finalitat és que es gaudeixi de “la lectura i la composició” de poemes entre l’alumnat. “Volem que la poesia sigui un tipus de text equivalent a qualsevol altre. De qualsevol cosa en pot sortir un poema”, assegura Bartrina. De fet, el projecte es va iniciar a través d’una proposta dels professors responsables de la biblioteca de l’escola després de veure que els alumnes no interactuaven amb el gènere poètic i era el llenguatge menys treballat.
 
El llibre de Lola Casas narra la història d’un nen que té imaginació però que ningú se’l creu. “Vaig veure que a Riudaura tenien molta imaginació i només per això valia la pena dedicar-los-hi”, assegura Casas. L’escriptora de Mataró ha visitat quatre ocasions l’escola, però el treball amb els alumnes també s’ha fet des de la distància: els infants li enviaven els seus poemes i ella els hi corregia si ho creia necessari.
 
Casas, amb 40 anys d’experiència com a professora, valora molt positivament que centres educatius com el de Riudaura apostin per la poesia: “Costa molt que les escoles dediquin espais a la poesia. Vaig veure que aquí hi havia un interès per fer les coses de veritat”. L’escola Lluis Castells de Riudaura compta actualment amb 79 alumnes des dels 3 als 12 anys i un total de 9 professors. 
 

Exemplars de "Mentides?"  Foto: Pau Masó