Santa Pau inaugura aquest dissabte un carrer dedicat a Muriel Casals

A l’acte hi assistirà el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart | La cerimònia també comptarà amb un col·loqui sobre la situació actual del país

Pau Masó
11 de maig del 2017

La presidenta d'Òmnium Cultural, Múriel Casals Foto: Jordi Palmer / Nació Digital


El poble de Santa Pau inaugurarà aquest dissabte 12 de maig a les 11 del matí un carrer dedicat a l’expresidenta d’Òmnium Muriel Casals. L’Ajuntament vol homenatjar la figura de Casals que va morir l’any passat i fer-li un reconeixement a la feina fet pel país.
 
A l’acte hi assistirà l’actual president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, qui en finalitzar l’acte oferirà un col·loqui sobre la situació actual del procés d’independència de Catalunya. També hi haurà la presència de Núria Torres, presidenta d’Òmnium Garrotxa, i de la germana de Muriel, Isabel Casals.
 
La decisió de dedicar un carrer a l’expresidenta d’Òmnium es va prendre ja fa més d’un any en el ple municipal del mes de febrer del 2016. En aquell moment es va decidir que el carrer Muriel Casals fos en una zona de nova construcció. L'ajuntament havia de donar-li un nom, ja que era imprescindible per poder fer els tràmits administratius necessaris perquè els veïns poguessin anar-hi a viure. La mort de Casals va coincidir amb el temps i l'equip de govern va veure amb bons ulls la proposta.
 
A principis del 2015, Muriel Casals va visitar Santa Pau amb motiu de la 25a Fira del Fesol. La població garrotxina no és l’única a Catalunya que ha decidit dedicar un espai públic a l’ex diputada de JuntsxSí: Talamanca al Bages, Les Franqueses del Vallès o Prats de Molló són algunes localitats on el nom de Muriel també és present a la via pública.