La Marató de Sang d'Olot, un nou èxit solidari amb 977 donacions

Durant tot el dissabte l’Hospici va viure una jornada lúdica i solidaria amb desenes d’activitats | Més d’un centenar de voluntaris van fer possible l’organització i el funcionament de la diada | Es va fer un homenatge a Joan Profitós, fins aquest cap de setmana, director del Banc de Sang i Teixits de Girona

Des de les 10 del matí fins a les 22 h la Marató no va parar de bategar
Des de les 10 del matí fins a les 22 h la Marató no va parar de bategar | Martí Albesa
08 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:10h
La vuitena edició de la Marató de Sang a Olot va tornar a treure el caràcter solidari dels ciutadans de la Garrotxa aquest dissabte. Es van recollir un total de 977 bosses en una jornada que va allargar-se 12 hores: des de les 10 del matí fins a les 22 h l’Hospici va viure una diada lúdica on hi va haver desenes d’activitats paral·leles.
 
Més d’un centenar de voluntaris van participar en l’organització i funcionament de la Marató i desenes d’infermers es van desplaçar des de l’Hospital d’Olot i l’Hospital Trueta per participar en la Marató d’Olot i ajudar en l’extracció de sang. Una quinzena d’entitats van amenitzar la diada amb diverses activitats a l’escenari central de l’Hospici: es van poder veure concerts, actuacions de dansa tradicional, balls moderns o cantautors de la Garrotxa. Fora de l’Hospici també es van organitzar altres activitats com caminades, torneig de tennis taula, partits de vòlei o una exhibició dels Bombers.
 

Desenes d'infermers de l'Hospital d'Olot i el Trueta van col·laborar amb la Marató Foto: Martí Albesa


Un dels actes més emotius va ser l’homenatge al doctor Joan Profitós, director, fins aquest cap de setmana, del Banc de Sang i Teixits de Girona. Aquest dissabte, Profitós va viure la seva última Marató després de gairebé 20 anys de dedicació a la causa. Anna Millán, doctora llicenciada en medicina i cirurgia, serà el relleu a la direcció d’una entitat que des del 2003 està darrere l’organització de la Marató olotina.
 
La capital de la Garrotxa acollirà el 2019 la novena edició de la Marató, l’objectiu serà superar-se i intentar arribar al rècord de donacions que se situa a 1.438 l’any 2011. Des de l’organització apunten que cada vegada hi ha més gent que dona sang periòdicament i no esperen a fer-ho un cop cada dos anys. Tot i així, els garrotxins han tornat a demostrar aquest cap de setmana que, a part de sang, també hi córrer solidaritat per les seves venes. 
 

Galeria de fotos de la Marató de Sang d'Olot 2017

 

L'Hospici va tornar a acollir la Marató, un any més Foto: Martí Albesa