Les granges de pagès de la Garrotxa obren les portes

La iniciativa «Benvinguts a pagès» permet descobrir de primera mà la pagesia | La segona edició de la campanya tindrà lloc del 3 al 5 de juny | Una trentena d’establiments garrotxins s’han inscrit a la proposta

Les famílies podran descobrir com s'elaboren els productes a pagès.
Les famílies podran descobrir com s'elaboren els productes a pagès. | Benvinguts a pagès
NacióGarrotxa
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:44h
Diverses granges de la Garrotxa obriran les seves portes als visitants perquè descobreixin com es viu a pagès. Una trentena d’establiments de la comarca oferiran visites, àpats i allotjament del 3 al 5 de juny. L’objectiu és acostar el públic a la pagesia i ensenyar com s’elaboren els productes de primera mà.
 
La iniciativa s’anomena «Benvinguts a Pagès» i es tracta d’una campanya impulsada des de la Generalitat de Catalunya a tot el territori català. Enguany serà la segona edició i coincidirà amb la Segona Pasqua, festivitat que se celebra a diverses localitats catalanes. La campanya que l'any anterior va comptar amb 12.500 participants permet visitar granges sense cita prèvia i gaudir també d’allotjament i menús especials inclosos a la iniciativa.
 

Un ramat de xais a la plana d'En Bas. Foto: X.B.


A la Garrotxa, hi haurà 5 explotacions agràries (El Pastor de Riudaura, Mas La Coromina, Planesses, Porcs casolans Corominas i Ramaderia l’Astrol), 6 restaurants i 14 allotjaments. A més, es portaran a terme diverses activitats complementaries que permetran, per exemple, conèixer els fesols de Santa Pau, fer tastets a Olot o visitar un obrador de cervesa.
 
Benvinguts a Pagès ja compta amb més de 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya, 200 allotjaments i 160 restaurants. Tota la informació i espais que es podran visitar durant el primer cap de setmana del mes de juny es pot trobar a la pàgina web de la iniciativa: www.benvingutsapages.cat
 

Cartell de l'edició del 2017. Foto: Benvinguts a Pagès