El futbol femení arriba a la ciutat d’Olot

La Unió Esportiva Olot crea per primer cop a la seva història una secció femenina | Besalú acollirà el pròxim dilluns la 5a Jornada de Futbol Femení de Girona | L’Olot també ha presentat una nova Escola de Futbol

L'Olot serà l'únic club de la ciutat amb una secció femenina
L'Olot serà l'únic club de la ciutat amb una secció femenina | Pau Masó
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:42h
El futbol femení arriba a la capital de la Garrotxa de la mà de la Unió Esportiva Olot. El club ha creat per primer cop a la seva història una secció de futbol femení que acollirà tres categories: prebenjamí i benjamí, aleví i infantil, cadet i juvenil, i sènior. Es tracta d’un projecte que ha estat possible tirar endavant gràcies a la remodelació de les instal·lacions del Morrot que permetran donar cabuda als nous equips.
 
La Unió Esportiva Olot serà l’únic club de la ciutat que tindrà una secció femenina tot i que anteriorment el Sant Pere Màrtir havia intentat tirar endavant un projecte similar sense èxit. El coordinador de la secció femenina del club serà Moisès Dubé, actualment responsable a Sant Esteve d’en Bas i que abandonarà després de 18 anys el club de la Vall.
 
Segons l’Olot, a la ciutat hi ha “inquietud” pel futbol femení i famílies que no trobaven l’opció correcta per apuntar les seves filles. A partir del mes de maig el club oferirà entrenaments a portes obertes perquè jugadores i famílies puguin apuntar-se.
 
El president de l’entitat, Joan Agustí, ha assenyalat que el projecte ha pogut impulsar-se gràcies a la remodelació de les instal·lacions del Morrot: “Sense la millora no hauria estat possible. Hi ha hagut millors instal·lacions lluny d’Olot que a la mateixa ciutat”. Agustí ha titllat el projecte com una forma d’“obrir el club a tothom qui vol jugar a futbol” i que es representi “el 100% de la societat olotina”.
 

Sergi Raset, director esportiu, Joan Agustí, president, i Manel Fernández, directiu futbol base Foto: Pau Masó


Actualment a la Garrotxa hi ha 81 llicències de futbol femení, la majoria a la Vall d’en Bas. El club de Sant Esteve és el que més amb 41, mentre que la Vall d’en Bas F.C. en té 37. Més enllà d’aquestes dues entitats a la comarca només se n’hi troben dues més a les Preses (en caràcter monitor) i una a Besalú.  
 
Besalú acollirà la Jornada del Futbol Femení de Girona
 
La 5a Jornada del Futbol Femení de Girona es disputarà el pròxim dilluns 1 de maig a Besalú. Serà la primera vegada que la població garrotxina acull l’esdeveniment referent a la demarcació en futbol femení.
 
La jornada busca potenciar el futbol entre les noies de 6 i 14 anys de la demarcació. Durant tot el dia es disputaran sessions d’entrenament i competició i, fins i tot, es comptarà amb la presència de jugadores de Primera i Segona Divisió Nacional com Berta Bou i Ariadna Rovirola, futbolistes del Futbol Club Barcelona.
 
Una nova Escola de Futbol per tenir tota la cadena futbolística
 
La Unió Esportiva Olot també ha presentat la creació d’una nova Escola de Futbol Formatiu. Fins al moment hi havia un conveni amb l’Escola Pia d’Olot, però a partir d’ara el club tindrà una secció pròpia que englobarà tres categories: escoleta, prebenjamí i benjamí. El seu coordinador serà Eduard Molas i no se superaran els 12 jugadors per equip.
 
Segons Sergi Raset, director esportiu de l’Olot, es vol que el primer contacte amb el futbol sigui “amè i divertit”. “Volem que des de petits els nens i nenes puguin jugar amb nosaltres a través d’una metodologia pròpia que segueix els valors del club”, ha explicat Raset.