Més de 15.000 espectadors en el Festival Sismògraf més participatiu

La novena edició deixa xifres rècord de públic i sensacions molt positives | Una cinquantena d’espectacles s’han pogut veure aquests dies a Olot | Més de 200 programadors culturals s’han reunit a la capital de la Garrotxa

Un dels escenaris del Sismògraf va ser el Parc Nou amb un itinerari de dansa
Un dels escenaris del Sismògraf va ser el Parc Nou amb un itinerari de dansa | Martí Albesa
24 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:32h
El Festival Sismògraf ha tornat a fer tremolar la comarca de la Garrotxa. Durant 4 dies la mostra de dansa més important de Catalunya ha reunit entre 15.000 i 20.000 espectadors en una novena edició que es recordarà com la més participativa de la història del festival.
 
La directora artística del Sismògraf, Tena Busuqets remarca “la sensació de felicitat” que s’ha respirat durant el festival: “Ens para gent pel carrer i ens dóna les gràcies. I els artistes estan contents d’haver tingut un espai i un temps per presentar les seves propostes i a més ho han fet amb un nombrós públic”.
 

La Plaça Major d'Olot es va omplir de dia i de nit Foto: Martí Albesa

 

El Sismògraf 2017 ha acollit una cinquantena d’espectacles de la mà de 37 companyies diferents. S’han presentat set estrenes absolutes que també són coproduccions del festival: Sweet Precarity de Pere Faura, Let sleeping dogs lie & Of no fixed abode de la Laura Aris & Jos Baker, Mira-T del Circ Pànic, Topa dels Brodas-Kukai, OVNI de Big Bouncers, Spoutnik Blanc de l’Anna Ventura i Hablar con las plantas para llegar a un paisaje d’Artistas Salchichas.
 
Des de l’organització també se subratlla la bona participació ciutadana i la importància i èxit dels espectacles participatiu com Night Fever (Pere Faura), Dispositivo Labranza (Colectivo Lamajara) i Festa de balls per salvar el món (La Generació Feliç). Aquests tres espectacles han comptat amb el públic com a protagonista de la coreografia, en el cas del Colectivo Lamajara consistia en un recorregut amb bicicleta on l’espectador era un artista més.
 
Novetats amb èxit
 
La novena edició del Sismògraf ha presentat diverses novetats que han rabut una gran acollida per part del públic. La nova secció ‘Erupció’, que posava el focus al País Basc, ha inclòs els espectacles Lur Away de la companyia Sra. Polaroiska, The Endgame de Lokke/Olatz de Andrés i Barbecho de la companyia Natxo Montero_danza. La seu de l’”Erupció” ha estat la Sala Torín que s’ha omplert de gom a gom per veure la principal novetat del festival.
 

Pere Faura va ser un dels artistes estrella del Sismògraf Foto: Martí Albesa


A més, enguany també s’apostava per una nova proposta familiar. El “Sismo en família”, una iniciativa de formació i creació de públics familiars que ha estat un èxit després que l’organització es veiés obligada a tancar les inscripcions en menys de 24 hores. Gràcies a aquesta nova proposta, 7 famílies amb nens han gaudit d’un itinerari adaptat i dissenyat especialment per a ells.
 
Més de 200 programadors es reuneixen a Olot
 
Durant el festival també s’ha comptat amb la presència de més de 200 programadors vinguts de tot el món que s’han reunit a Olot per descobrir noves propostes de dansa amb l’objectiu de contractar-les pels seus territoris. Un 25% dels participants són internacionals vinguts de Canadà o Corea i de gairebé tots els països europeus.
 
Diversos tallers i activitats han servit perquè els experts poguessin intercanviar idees i conèixer les maneres de fer de cada territori amb l’objectiu de dignificar el sector. Un fet que cada any es proposa el Sismògraf i que, un cop més, ha aconseguit amb èxit. 
 

La participació ciutadana, un dels aspectes clau del Sismògraf 2017 Foto: Martí Albesa

Arxivat a