La Garrotxa és protagonista de la Setmana Sense Soroll de Catalunya

Acollirà l’acte central de la celebració i es portaran a terme diverses activitats al territori | Es tracta d’una iniciativa inèdita impulsada des de la Generalitat

Pau Masó
24 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:31h
La Garrotxa prendrà protagonisme a la Setmana Sense Soroll que organitza el Departament de Territori de la Generalitat a través de diversos actes que esdevindran a la mateixa comarca. Des d’aquest dilluns 24 d’abril fins al diumenge 30, Catalunya celebrarà per primer cop un esdeveniment que vol conscienciar a la ciutadania dels efectes de la contaminació acústica. Una trentena d’associacions, escoles, ajuntaments i entitats s’implicaran en l’organització d’actes més enllà del 26 d’abril, Dia Internacional  de Conscienciació Envers el Soroll.
 
La Garrotxa serà una de les comarques on hi haurà activitats, de fet, hi tindrà lloc l’acte central de la campanya que consistirà en unes jornades sobre la qualitat acústica de la zona. Serà el dimecres 26 d’abril de 10 a 14 h a la sala d’actes de DinàmiG (IMPC) i comptarà amb la presència de Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa, i Mercè Rius i Serra, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. La jornada portarà per nom “Els Sons de la Garrotxa” i coincidirà amb la sol·licitud del Consell Comarcal de la Garrotxa per declarar l’Alta Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica com a Zones d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA) amb l’objectiu de donar a conèixer la qualitat acústica de la comarca.
 

Cartell de la Setmana Sense Soroll Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

 
Durant aquesta setmana també es comptarà amb dues activitats més a l’aire lliure. La primera serà el dijous 27 a partir de les 10 h al Casal de Bonavista i consistirà en un recorregut guiat per l’Itinerari terapèutic de Can Serra. La segona activitat tindrà lloc el dissabte 29 a les 16.30 h i es convocarà el públic a l’Oficina de Turisme d’Olot per fer una visita guiada al volcà Montsacopa.
 
De dilluns a diumenge, i durant les activitats programades, els garrotxins poden participar en l’activitat “Vine a escoltar el Parc”, una iniciativa que pretén, a través d’una aplicació mòbil, localitzar i classificar els diferents sons que es troben als Parcs Naturals de Catalunya. El de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi participa i per això tothom qui vulgui podrà acostar-se al Museu dels Volcans per portar a terme l’activitat.
 
La Setmana Sense Soroll de Catalunya té la voluntat de continuar celebrant-se els pròxims anys. De moment, aquest 2017 compta amb una trentena d’associacions, escoles, ajuntaments i entitats organitzadores de seixanta activitats repartides per tot el territori català.