Oberta la convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer a Olot

Fins al juny es podran presentar les sol·licituds a una ajuda que és del 40% | Enguany s’han programat sessions informatives i un espai d’atenció extra per evitar cues

Fins el juny hi ha temps per presentar les sol·licituds
Fins el juny hi ha temps per presentar les sol·licituds | Martí Albesa
Pau Masó
24 d'abril del 2017
Els ciutadans d’Olot ja poden demanar un ajut pel pagament del lloguer. Fins al 19 de juny hi ha temps per fer la sol·licitud a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament. L’ajuda assumeix el 40% del cost amb un màxim de 180 euros mensuals. Només s’hi poden presentar aquells llogaters que paguin menys de 450 euros al mes tal com indiquen els requisits de la Generalitat.
 
La convocatòria d’enguany va acompanyada de dues novetats enfocades a millorar l’atenció i la informació. En primer lloc, el consistori olotí ha programat diverses sessions informatives sobre aquest tipus d’ajuts on s’explicarà en què consisteixen i com es poden aconseguir. Aquestes xerrades es portaran a terme a la Sala de Plens de l’ajuntament en horaris de matí i tarda. En segon lloc, s’ha reservat un espai exclusiu per la tramitació de l’ajut al lloguer a la planta baixa de l’ajuntament que evitarà el col·lapse i les cues a l’Oficina d’Habitatge. D’aquesta forma l’activitat ordinària no es veurà afectada durant els dos mesos de termini que té la convocatòria.
 
Per a més informació sobre els tràmits i les sessions informatives, l’Ajuntament demana als interessats que es posin en contacte amb l’Oficina d’Habitatge. La tramitació dels ajuts al lloguer va suposar l’any passat un import total de 866.000 i 4 de cada 10 consultes que es van rebre a l’Oficina van ser relacionades amb aquest tràmit.