L’enginyera Elisabet Canalias explica a Olot la seva tasca a l’Agència Espacial Europea

La guanyadora del premi Garrotxí de l’Any 2014 descriurà la importància dels cometes per a la investigació espacial | Canalias va formar part de l’equip d’experts que van aconseguir el primer aterratge d’una sonda a un cometa actiu

Elisabet Canalias va ser la Garrotxina de l'Any 2014.
Elisabet Canalias va ser la Garrotxina de l'Any 2014. | Martí Albesa
NacióGarotxa
20 d'abril del 2017
Actualitzat el 24 d'abril a les 11:10h
El pròxim divendres 21 d’abril a les 19 h, l’olotina Elisabet Canalias explicarà al públic del Casal Marià la seva experiència a l’Agència Especial Europea. L’enginyera oferirà una xerrada sobre com d’important són els cometes per a la investigació espacial. Aquesta és la principal tasca de Canalias a l’agència europea: descobrir la informació que amaguen els cometes per entendre la formació i el futur de l’univers.
 
Canalias va rebre el 2014 el premi Garrotxí de l’Any pel fet de formar part de l’equip d’enginyers que va aconseguir aterrar per primer cop una sonda a un cometa. El 12 de novembre del 2014, la càpsula Philae llançada des de la sonda Rosetta va aterrar al cometa 67P/Churiumov-Guerasimenko, això va permetre estudiar-ne la composició i portar a terme diferents estudis químics. El 5 d’octubre de l’any passat la missió Rosetta es donava per acabada amb la desconnexió de la sonda. La informació que s’ha aconseguit va encaminada a descobrir l’origen del Sistema Solar i de la creació de la vida al planeta Terra.
 
La d’aquest divendres és una més del cicle Els grans Interrogants de la Ciència que s’organitza des de fa 10 anys gràcies a l’Institut de Cultura d’Olot i el Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa (SIGMA) amb la col·laboració de FES, així com la d’altres entitats com el PEHOC o l’Associació Astronòmica de la Garrotxa.
 
Arxivat a