Prova pilot contra les plagues d’insectes que viuen als plàtans d’Olot durant l’estiu

A través d’una teràpia biològica es vol mitigar l’espècie del «tigre del plàtan»| L’Ajuntament fa una prova a la zona del cementiri i, si funciona, s’estendrà a la resta de plantacions | La capital de la Garrotxa té 1400 plàtans, 400 dels quals es troben en zona urbana

Corythuca Ciliata, o tigre del plàtan, com es coneix popularment aquesta plaga.
Corythuca Ciliata, o tigre del plàtan, com es coneix popularment aquesta plaga. | Pau Masó
NacióGarrotxa
12 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:42h
L’Ajuntament d’Olot vol posar fi a la plaga del tigre del plàtan (Corythuca Ciliata), un insecte que apareix en aquest tipus d’arbre a l’estiu. Ho vol intentar a través d’una prova pilot que ja s’ha iniciat aquest dimecres als plàtans del cementiri de la ciutat. A través d’un tractament biològic s’intenta mitigar la plaga; si funciona, el tractament es farà a la resta de plàtans de la ciutat.
 
La prova consisteix en aplicar una dissolució aquosa amb nematodes del gènere Steinernema sp, que afecten a les larves i els adults del tigre. En condicions òptimes l’espècie deixa d’alimentar-se i mor en un període de 48 a 72 hores.
 

El tigre del plàtan viu a l'escorça de l'arbre Foto: Pau Masó


El tractament no té cap risc per a les persones, plantes o animals, i és totalment biològic, sense additius químics. Habitualment durant els últims estius es portava a terme a Olot fumigacions que obligaven els veïns a tancar finestres durant algunes nits.
 
Els resultats de la prova pilot es podran conèixer amb tan sols tres dies, i diran si l’Ajuntament aposta pel tractament. A Olot hi ha 1.400 plàtans, 400 dels quals estan situats a zones urbanes com el Firal, la plaça Clarà o el passeig de Barcelona.
 

Imatge del tractament aquest dimecres al matí Foto: Aj. Olot

Arxivat a