L’Ajuntament posarà a prova l’avinguda Reis Catòlics d'Olot

El consistori canviarà provisionalment la senyalització del carrer | Vol veure si la via és capaç d’absorbir el trànsit amb la futura remodelació del Pou del Glaç

L'avinguda Reis Catòlics serà l'escenari de les proves de mobilitat
L'avinguda Reis Catòlics serà l'escenari de les proves de mobilitat | Pau Masó
Pau Masó
07 d'abril del 2017
Actualitzat el 11 d'abril a les 9:10h
L’Ajuntament d’Olot vol posar a prova l’avinguda Reis Catòlics per comprovar quins problemes o incidències podria tenir la futura redistribució viària del carrer Pou del Glaç. El consistori té previst canviar la senyalització de la zona de forma provisional per veure quins són els resultats.
 
Segons els estudis tècnics que ha rebut l’Ajuntament, el trànsit de l’avinguda Reis Catòlics no hauria d’empitjorar amb les reformes del Pou del Glaç, però des de l’Ajuntament es vol confirmar els informes traslladant-ho a la realitat. L’Alcalde Mia Corominas ha assegurat que es tracta d’una “prova reversible” i que abans de fer un “pas definitiu” s’explicarà la decisió als veïns.
 

No hi ha dates per la posada en marxa del període de prova Foto: Pau Masó


Actualment, s’està estudiant totes les opinions i suggeriments que particulars  i associacions de veïns han fet arribar a l’Ajuntament en un procés participatiu que va finalitzar fa un mes. Corominas ha explicat que la solució “no agradarà a tothom” perquè s’han rebut moltes opinions, fins i tot, “algunes de contraposades”. “Cadascú parla més de problemes personals i no globals de ciutat. Nosaltres intentem buscar solucions en la globalitat. Intentarem respectar totes les opinions, però hem de pensar en la totalitat d’Olot”, ha afirmat el batlle.
 
La proposta de l’Ajuntament pel carrer del Pou del Glaç és convertir la via en un carrer d’un únic sentit en direcció al Pla de Dalt. Això comporta la reordenació dels carrers del voltant, una reforma que diversos veïns no van veure clara i, fins i tot, van iniciar una recollida de firmes perquè s’impulsés una distribució viària diferent.  
 
Fins el moment, l’Ajuntament no s’ha mullat en les dates que ha de seguir la cronologia de fets. Si que s’ha alertat que serà un procés llarg ja que comporta modificar i ordenar un dels eixos viaris més importants de la ciutat. 
Arxivat a