La ciutat d’Olot, present a la Fira del llibre de Bolonya

L’Escola Belles Arts i un artista resident a Olot, els representants garrotxins a la cita | Es tracta de l'esdeveniment més importants en el sector

La Fira del Llibre de Bolonya 2016
La Fira del Llibre de Bolonya 2016 | IRL
Pau Masó
06 d'abril del 2017
La Fira del llibre Infantil i Juvenil de Bolonya 2017 que va des del 3 fins el 6 d’abril ha comptat amb representants olotins. Es tracta de la fira més important del gènere i aquest any Catalunya ha estat la convidada especial juntament amb les Illes Balears. L’Escola d’Art d’Olot i un empordanès amb estudi a la capital de la Garrotxa han estat presents al certamen.
 
El centre educatiu olotí ha estat representat a Bolonya per una de les seves alumnes d’il·lustració. Haili Wang ha exposat el seu projecte final en una mostra paral·lela celebrada al Centro Studi Didattica delle Arti del Liceo Artistico “F. Arcangeli”. Es tractava d’una exposició conjunta amb les 12 escoles d’art de Catalunya i Balears amb l’objectiu de mostrar el procés de treball d’un projecte final d’il·lustració remarcable de cada centre educatiu.
 

Fira del llibre infantil, a Bolonya. Foto: macitynet.it

 
El treball de Wang va ser seleccionat per l’exposició i es tracta de la il·lustració d’El conte del Rossinyol de Hans Christian Andersen. La mostra anomenada Trànsit també es podrà veure a Barcelona, Sabadell, o Tarragona. 

Per altra banda, també ha estat present a la Fira un artista que resideix i té el seu estudi a Olot. Es tracta de Valentí Gubianas, un il·lustrador nascut a Navàs que es dedica a dibuixar obres infantils. Ha participat en una exposició anomenada “Vet aquí una vegada...” que ha estat dissenyada per Clara Solà-Morales. Es tracta d’una de les dues exposicions amb les quals es presenta Catalunya a la fira i on hi apareixen artistes consolidats en el sector. Gubianas ha il·lustrat llibres publicats per diverses editorials catalanes i també ha elaborat obres de grans dimensions en murals d’escoles o parets de carrer.
 
La Fira del Llibre Infantil i Juvenil 2017 es tracta de l’esdeveniment professional més important del món dedicat aquest gènere. Enguany l’exposició de Catalunya i les Illes Balears ha comptat amb 400 metres quadrats, 60 activitats i una vuitantena de participants.
 
Arxivat a