La faràndula de Batet és la protagonista d’un nou conte de Tavi Alguero i Josep M. Reixach

Explica la història d’en Batoies i les perdius | Els seus autors assenyalen que és un homenatge als contes clàssics | El relat es presentarà aquest cap de setmana a Olot

Pau Masó
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:51h
A partir d’aquest cap de setmana la faràndula garrotxina tindrà un nou conte, aquest cop el protagonista serà en Batoies de Batet i les perdius, i portarà per nom Hi havia una vegada en Batoies de Batet. Els seus autors, Josep M. Reixach i Tavi Algueró, assenyalen que es tracta d’un relat que vol homenatjar els contes clàssics, per això també hi apareixen figures com la caputxeta, els tres porquets i altres personatges tradicionals. El conte també ha estat editat per la dissenyadora Teia Boada.
 

En Batoies és el gegant de Batet de la Serra. Foto: Martí Albesa


El creador de la història, Josep M. Reixach, assegura a NacióGarrotxa que fa un any que hi treballen: “Primer fem un estudi del personatge, després creem la història i finalment en Tavi la dibuixa”. El conte es tracta d’un encàrrec de l’Associació de Veïns de Batet, amb qui Reixach ha treballat per tal de definir la història i què es volia reproduir. “Hem treballat molt el vocabulari, intentem fer servir les paraules que més utilitzen”, explica un dels autors.
 
A l’hora de llegir el conte els infants també hauran de trobar les batolles amagades a cada pàgina, uns elements que serveixen per separar el gra de fajol i que el gegant de Batet porta sempre a les mans.
 
La presentació del nou relat faranduler serà aquest proper dissabte 8 d’abril a les 18h davant l’església de Sant Esteve. Hi haurà l’actuació d’en Batoies i les perdius, i també una degustació de Fajol. Es tracta del 21è conte de la faràndula que s’edita a la Garrotxa. 
 

Portada del nou conte Foto: Tavi Algueró