Els infants d’Olot agafen el protagonisme del ple municipal

El Consell dels Infants ha presentat 10 propostes als regidors municipals | Més rampes per facilitar la mobilitat, incrementar el número de papereres, augmentar els aparcaments cèntrics o millorar la vigilància, algunes de les idees

Els representants polítics i els alumnes a la foto de família de després del ple
Els representants polítics i els alumnes a la foto de família de després del ple | Pau Masó
Pau Masó
04 d'abril del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 15:58h
Els infants d’Olot van agafar, aquest dilluns 3 d’abril, el protagonisme polític als representants municipals habituals. La Sala de Sessions de l’Ajuntament d’Olot va acollir per segona vegada el Consell dels Infants, un acte on els alumnes de primària dels centres educatius olotins tenen l’oportunitat d’interactuar i dir el que pensen davant els regidors municipals. Una manera d’oferir un altre punt de vista als polítics de la ciutat.
 
Enguany s’han presentat 10 propostes relacionades amb la temàtica escollida “àmbit de ciutat”. Dins aquest marc s’ha demanat més vigilància, noves rampes per a facilitar la mobilitat de les persones, més zones verdes urbanes o, fins i tot, una discoteca infantil. 

Una cinquantena d’infants escollits pels seus companys han representat als 650 alumnes que han participat al Consell dels Infants 2017. Amb el ple extraordinari d’aquest dilluns es deixen enrere mesos de treball grupal amb l'objectiu d'aconseguir un consens sobre quines havien de ser les propostes a presentar.
 

La Sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot va quedar plena Foto: Pau Masó


L’alcalde d’Olot Mia Corominas ha valorat el ple extraordinari d'aquest dilluns com una iniciativa molt positiva ja que “la ciutat és millor quan acull les idees de tothom”. Corominas també s’ha dirigit als infants prometent-los que les seves propostes es recolliran i s’actuarà amb aquelles de més necessitat. La resta de grups i representants del consistori olotí també han volgut agrair la feina feta pels alumnes, professors i tècnics de l’Àrea de Joventut d’Olot, i certificar el seu compromís per tirar endavant les propostes.
 
A la part final del ple, els alumnes han tingut un torn de preguntes on també s’ha demanat més espais esportius, prohibir la venda de tabac a la ciutat o cuidar les zones verdes més properes als bars nocturns d’Olot.
Arxivat a