Olot inicia l'expropiació de 31 habitatges buits

Es tracta de pisos propietat de bancs que no han volgut negociar la seva cessió per a lloguer social | El consistori els demanarà que notifiquin en quin estat es troben | L'Oficina de l'Habitatge calcula que a Olot hi ha 243 llars buides

A Olot hi ha registrats 243 pisos buits, la majoria en mans dels bancs.
A Olot hi ha registrats 243 pisos buits, la majoria en mans dels bancs. | Martí Albesa
Redacció
03 d'abril del 2017
L'Ajuntament d'Olot iniciarà els tràmits per declarar l'expropiació forçosa d'ús temporal de 31 habitatges buits per destinar-los a lloguer social. Pertanyen a bancs que no han participat en cap negociació per abordar la problemàtica ni han accedit a parlar-ne amb el consistori.
 
La setmana passada es va aprovar a la junta de govern local i el següent pas serà demanar a les entitats bancàries que notifiquin l'estat en què es troben. Si no ho fan, el procés tirarà igualment endavant en compliment de la llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial. El regidor d'Habitatge, Jordi Alcalde, ha explicat que també s'està negociant amb les entitats bancàries propietàries de 47 pisos buits més per incorporar-los com a lloguer social. En aquest cas, però, no ha calgut activar el mecanisme d'expropiació d'ús perquè han accedit a la negociació.
 

78 dels 243 pisos buits que hi ha a Olot són habitables Foto: Martí Albesa

 

Segons l'últim informe de l'Oficina d'Habitatge de la Generalitat, a Olot hi ha 243 habitatges buits. Dels quals, 78 pisos tenen condicions d'habitabilitat. D'aquest gruix, n'hi ha 31 que pertanyen a entitats bancàries que no han mostrat interès ni col·laboració per negociar el seu ús per a lloguer social i que el consistori ha decidit iniciar la tramitació per l'expropiació forçosa d'ús temporal.

El següent pas serà demanar als bancs un informe amb l'estat en què es troben per seguir endavant amb el procés. El regidor d'Habitatge, Jordi Alcalde, ha explicat que encara que no els ho notifiquin, el consistori entendrà que estan buits i continuaran amb el procés d'expropiació d'ús.
 
Els 47 pisos restants, s'estan negociant amb les entitats bancàries sense necessitat d'activar el mecanisme d'expropiació perquè s'ha pogut obrir un procés de diàleg. "No és fàcil però estem arribant a acords", ha afirmat Alcalde.
 
Des de l'Ajuntament no els consta que cap altre municipi de la Garrotxa hagi iniciat els tràmits per expropiar l'ús d'habitatges buits.
Arxivat a